söndag 27 oktober 2013

IKEA - en källa för inspiration....

Vi var på IKEA och tittade på kök och badrumsinredning idag. Badrummet kom vi överens om med en gång. Det kändes inte så svårt.
Odensvik ho med God morgon med två lådor (80 cm)
Storjorm spegelskåp
Dalskär blandare
Duschvägg från Svedbergs är redan klart och sen är det klinker på golvet kvar att bestämma och vilken handdukstork. Men sen är vi nog klara med hur badrummet skall vara. Skönt. Och det här fina rummet kommer vara ett minne blott....

Köket var det värre med. De idéerna som vi fick och nu funderar över är:
1. Mörk mörkt trä nertill, vit corianbänk och vita eller 50tals blågröna luckor upptill. Med ett svart-vitt rutigt golv skulle det kunna bli hur läckert som helst.
2. Mörka skåp nertill, mörkbetsad ekbänk och vita skåp upptill.
3. Vita skåp med utfrästa handtag, ekbänk och vita skåp upptill.
Med träalternativen så tänker vi nog ha en hel diskbänk i rostfritt vid vasken. Det är något som vi verkligen gillar i lägenheten. Det enda som är helt säkert är att vi skall ha vitt 15x15 kakel på väggarna. Just nu lutar vi åt att ha överskåp vid spisen också så vi kan ha en inbyggd fläkt som är totalt mycket snyggare än en sån där rostfri historia. Tobias funderar på vitvarorna. Han kollar upp olika erbjudanden och jag tror vi kommer hitta något till ett riktigt bra pris.

Vi gjorde ett test från Tibrokök för att kolla vilken stil vi gillade. Tobias två alternativ blev
Form.

Och Staffli

Mitt blev Horizont
Måste säga att jag gillar Staffli också jättemycket. Men jag gillar det där med integrerade handtag. Jag tycker det blir en ren och snygg look. Och i Staffli är det ju samma dolda handtag fast de visas med en annan färg. Läckert.

Nu skall vi bara få sålt lägenheten till ett bra pris så vi får en bra renoveringsbudget. Håller alla tummar och alla tår.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar