onsdag 23 oktober 2013

Källaren - hobby och garage

Det här är det fina hobbyrummet i källaren. Den gröna målarfärgen på golvet har ganska kul färg men är fläckig och läskig. Tror att det är en tät plastfärg som inte mår så bra av att vara målad på betonggolv. Det kanske är så att vi behöver slipa bort den innan vi kaklar. Fönstrena är lite större än normalt i en källare. Det är skönt. Väggen där det står en torkställning på bilden har jag en liten plan för. Det finns nämligen ingen mark bakom den väggen och det är under balkongen. Hur läckert hade det inte varit att öppna upp med en altandörr och ett till fönster här?

Men det kanske inte är morgondagens projekt men det är kul att drömma. Nu finns det ju inte så mycket i det här rummet och risken är att det kommer fortsätta att vara så ett tag framöver. Vi har ingen riktig plan eller riktning med det här rummet (mer än min fönster och dörr idé). Det hela beror lite på hur vi vill göra med garaget. Och där har vi inte heller någon bra plan än så länge.


Vi har ingen bra bild på garaget heller. Det måste vi ordna när vi har tillträde. Men garaget är ett standardgarage. Inget konstigt med det. Finns ett litet fönster och garagedörrar ut. Men det går inte att komma in i garaget inifrån. Det tycker vi är trist. Sannolikt kommer vi vilja öppna upp en öppning mellan hobbyrum och garage (den väggen som syns på bilden ovan) eller hallen med dörren ut och garaget.

Vi har bollat lite idéer med garaget. Mest avancerade idén är att ha det som ett tv/lekrum för pojkarna. Med glasdörrar ut istället för garagedörrarna. Mindre avancerat är att ställa in ett pingisbord och vara nöjd med det. Jag har också funderat på verkstad för att kunna fixa saker. Hade varit bra att ha något ställe som man kan spraymåla i. Eller sandpappra utan att behöva städa ihjäl sig efteråt. Kanske inte spraymåla och sandpappra samtidigt med förstå idén. Det lämnar ju hobbyrummet till att kunna vara häng för killarna. Fast häng för killarna skall vi ju fixa till mellan deras rum på vindsplanet. Så det kanske får bli häng för mig? En symaskin, tyger, papper och garn...

Vi skulle nog också behöva ett gästrum och det får nog bli i källaren i så fall. Finns ju inte riktigt tillräckligt med rum uppe för att få till det. Dessutom tror jag att Tobias föräldrar hade uppskattat att kunna ta det lungt på morgonen utan att höra och bli väckta av killarna innan frukost. Så mycket möjligheter. Men det får bli när vi fixat uppe. Jag tror också att vi behöver kolla igenom det här med väggbeklädnad och hur man gör i källare. Det behövs ju säkert luftspalt och sånt. Har sett att det finns speciallösningar för golv. Men om vi skall lägga in golvvärme och kakla så är det nog bra med det.

Vårat sovrum får nog bli gästrum så länge som vi sover på vindsplanet med pojkarna. Det fungerar ju. Men vi behöver skaffa madrasser. Fast det ligger i framtiden. Än så länge får det bli att sova i bäddsoffan i vardagsrummet. Får hoppas att det är ok. Nog om det. Dags att jobba på igen. Så mycket att göra och så lite tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar