måndag 21 oktober 2013

Källaren


Den här källaren har så mycket potential! Och det märks även om det stinker villaolja så man blir yr i huvudet eller det kanske är därför den har potential? Trappan ner är läckert grönmålad i samma färg som dörrarna här nere. I trappan ligger en plastmatta med insprängt guldmönster (syns dåligt på bilden) men det ger en väldigt exklusiv känsla när man tar sig ner till källaren.


På golvet nere i hallen och även ut i "pannrummet" eller hallen mot dörren så ligger plattor som är i något träfiber och plastmaterial. Det är i alla fall något som enligt dagens normer inte bör ligga i en källare så det behöver vi ta bort. Mer prioriterat är den här fruktansvärda lila/svarta skumma väggen som ger mig kräkkänslor. Verkligen inte min stil och det passar inte alls med huset.

Får vi flyttat bort den stora blåa anläggningen (värmepanna) så kommer jag vilja använda den här hallen som grovingång för leriga och smutsiga pojkar och som återvinningsstation för papper, tidningar, plast och annat skräp. En gardin för att dölja proppskåp och sen får det vara som det ser ut tills vi drar upp golvet och lägger klinker här.
Tvättstugan. Det är hit vi hoppas kunna flytta värmepannan. Som ganska tydligt syns så är det inte världens mest moderna tvättstuga. Här kommer vi behöva ett nytt golv innan vi ställer in värmepannan. En idé är att ställa värmepannan på den lilla upphöjningen som tvättmaskinen står på idag. Då behöver vi kanske inte kakla där och kan vänta med kakel tills det att vi lägger in golvvärme i källaren. Plastmattan behöver försvinna i alla fall. Den har släppt i hörnen och är plast.

Jag har en liten idé om att det kommer behövas lite klargrönt i den här tvättstugan. Samma färg som våran tvättkorg. Solgult är en annan idé. Färg blir det i vilket fall som helst och ny tvättmaskin och torktumlare. Gärna ett torkskåp också och så behövs det skåp för tvättmedel och för extra toapapper och blöjor och sånt. Förvaring med andra ord. En annan ho för vatten är nog också något som vi får ordna.
Ett stycke oljetank i ett rum och den vita dörren leder in till vad som så fint beskrivs som matkällare. Ingen av de här rummen är utnyttjade till sin fulla potential. Våran plan är att ta bort tanken och få in en brunn och golvvärme. Fint klinker och sen blir matkällaren en liten bastu och tankrummet en relax med dusch och ett handfat. Det kommer bli väldigt härligt, tror vi. Men den planen är LÅNGT fram i tiden. Men det kan bli bra. Väldigt bra.

Kvar här nere i källaren finns ett hobbyrum, en skrubb under trappen och garaget men nu är det för sent och jag är jättetrött så jag får berätta mer om de planerna imorgon kväll istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar