torsdag 17 oktober 2013

Kök

Vårat andra stora inomhusprojekt är köket. Som är funktionellt. Eller hyfsat funktionellt. Det saknas micro, diskmaskin och har bara en halvkyl och halvfrys och med två vuxna och två barn i familjen så är det i klenaste laget eftersom det är långt till mataffär. Men det skulle rimligen kunna fungera ett tag. Men eftersom vi vill slå ihop köket med matsalen för att få lite mera yta och detta kommer bli ett STORT jobb så hade det varit skönt om det var ur världen innan vi flyttar in.

Det är alltså den här väggen som vi vill ta bort.
Frågan är om vi skall ta bort den lilla serveringsgången också när vi tar bort den här väggen? För att kunna utnyttja skorstenen till en framtida kamin så är det nödvändigt. Men då måste vi flytta dörrarna också. Och då behöver vi byta hela golvet i kök och matsal och lilla serveringsgången. Men det är nog den absolut bästa lösningen. Nu funderar vi också lite om man skulle ha ett fönster mellan hallen och köket. Det kunde bli riktigt bra. Den något billigare lösningen är att bara ta ner väggen som syns på bilden. Ingreppet blir mindre och vi behöver inte byta ut hela golvet. Men då har vi låst in murstocken och ingen kamin är möjlig där.
Så två möjliga lösningar. Ena lite dyrare men snyggare den andra lite billigare men inte alls lika tilltalande. Vi skall kolla med lite byggare som får komma med kostnadsförslag för båda lösningarna och så får vi se vad som ligger i våran budget helt enkelt. Köket har fått en budget på 200 000. Vilket efter skåpstommar och vitvaror inte ger mycket pengar över.

I övrigt behövs följande göras i köket. Ungefär. Tror vi.
1. Väggen.
2. Fota och sälj vitvaror och skåpstommar
3. Riv övriga saker som behöver rivas.
4. Nya golv (om alt 1). Spackla och måla väggar och tak.
5. Ny el. Fler uttag och på andra platser måste ordnas till.
6. Inköp av nytt kök. (IKEA?)
7. Inköp av nya vitvaror. (Tyskland?)
8. Sätta ihop hela köket med nya vitvaror.
9. Koppla på vatten och avlopp.

Så när vi väl har bestämt hur vi gör med väggen så kommer nog det mesta andra också lösa sig. Detta skall också göras av inhyrda personer. Vi skall ta in offerter på detta också. Undrar hur lång tid ett sånt här jobb kan ta?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar