lördag 19 oktober 2013

Planlösning - Entréplan

För att lättare förstå hur huset hänger ihop och för att förstå vad vi tänkt göra så kan en planlösning hjälpa en del. Så här ser entréplan ut just nu.
Jag är inte ett dugg stolt över den fula bilden men det ger i alla fall en idé om hur det ser ut nu. Alternativa planlösningar som vi jobbar med just nu är följande.

Så den första varianten är den (tror vi) billigare varianten. Vi behöver inte lägga nytt golv och vi flyttar inga dörrar och behåller serveringsgången. Nackdelen är att det inte blir så öppet som vi vill och att vi inte kan få plats med en kamin vid murstocken som hade varit önskvärt. Det andra alternativet ger oss möjlighet att sätta in en kamin och vi får en öppnare planlösning. Men vi måste riva fler av originaldetaljerna och flytta på dubbeldörrarna och det gör att de inte länge är centrerade i vardagsrummet. Vi behöver få kostnadsförslag på båda lösningarna innan vi kan fatta ett bra beslut. Men så ser det i alla fall ut just nu.
 
Den observante ser att vi ändrar om en del i köket också. Kyl och frys får ett nytt ställe och spisen hamnar på andra sidan. Det betyder att vi behöver fixa med ventilation på nåt sätt och enligt besiktningsmannen så var det bästa att dra ut rör genom taket. Så det får nog bli nåt sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar