torsdag 17 oktober 2013

Taket

Vi har lite problem med taket också. Lite mer problem än vad vi trodde från början enligt besiktningen. Det är en pågående vattenskada vid skorstenen. Inte så kul. Så vi behöver.
1. Fixa till plåtarbetena runt skorstenen.
2. Byta ut vindskivor
3. Byta ut hållarna för hängrännor samt hängrännor och få dem i rätt höjd.

Helst hade vi behövt fixa det lilla taket vid dörren också. Men vi får väl se om vi prioriterar det eller om vi försöker vänta och bygga ut en farstu istället. Vi har en liten idé om det också. Men taket ser verkligen inte kul ut och det ser ut att kunna rasa närsomhelst.
 
Frågade syster om hon kände någon plåtbyggare och hon skrattade åt mig och frågade om inte jag kände våran styvbror som bland allt annat som han håller på med också är plåtbyggare och han jobbar här i stan! Lyx. Kanske kan hålla det inom familjen. Skall kolla upp telefonnumret till den rare mannen och ringa honom i veckan och se om han är intresserad av att ta sig an ett litet jobb för sin lillasyster.
 
Någon gång i framtiden så skall vi se om vi kan få till en kupa på taket. Så att pojkarna kan få ett litet allrum mellan sina sovrum på ovanvåningen. Det hade varit väldigt lyxigt. Men det kommer nog inte ske imorgon. Men det är alltid kul att få drömma lite.
 
Vattenläckan kommer nog påverka lite hur vi skall göra iordning på övervåningen. Vi kommer behöva riva ner vägg runt skorstenen så det blir nog ett lite större ingrepp än vad vi tänk från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar