torsdag 7 november 2013

Byggare

Tobias har pratat med vad som förhoppningsvis kommer bli våra byggare. Vi har Badrumskillen R och vi har Byggingengör J. Badrumskillen R blev rekommenderad av en kollega och han håller till i Lindome så det är bra. Han gick igenom badrummet och kommer väl komma med ett nytt förslag på planlösning. Vilket faktiskt är bättre än mitt och det retar mig lite att jag inte tänkte på det. Och också komma med en kostnadsuppskattning. Värme i golvet får vi vare sig vi vill det eller inte men det är helt lugnt. Han gillar inte att vi vill ha 15x15 kakel men det är inte vårat problem. Vi gillar det fast jag nog hellre velat ha matt kakel men Tobias vill gärna ha glansigt. Vi måste åka och välja ut klinker också. Det borde inte vara så svårt att välja eftersom vi vet att det skall vara brunt och vi vet att det skall vara stora plattor.

Så snart är det detta sexiga badrum ett minne blott. Förutom badrumsskåp, lampa och toahållare då som jag hoppas kunna återanvända på övervåningen och lilla toaletten.

Byggingengör J är en gammal skolkompis till oss som har ett gäng med polacker som jobbar för henne så hennes priser är generellt sett något lägre än genomsnittshantverkaren. Hennes team skall ha hand om köket och allt som hör det till. Hon trodde inte det skulle vara något problem med att gå med vårat alternativ 1 som är på bilden ovan så det är ju skönt. Nej, det är ingen köksö i mitten av köket. Jag har bara ritat in ett bord där för att jag testade lite. Så nu väntar vi på kostnadsförslag från henne också. Hon undrade om det fanns möjlighet att inkvartera hantverkarna i huset under byggnationen och det skall väl inte vara något problem hoppas vi. Men vi kommer ju vara där och hålla koll så att det inte blir som för svärföräldrarna i deras stuga. Men har svårt att tänka mig att alla polacker beter sig som hundar.


Så vi kommer nog förhoppningsvis få en fin och öppen planlösning utan denna lilla serveringsgång med en hel kyl och frys, diskmaskin, micro och en bra spis och ugn. Vi måste kolla av vilket kök vi skall ha så det är ett jobb att göra med det och så måste vi beställa rostfri diskbänk också. Vi kommer ju beställa tvättmaskin, torktumlare och kyl och frys från samma firma (ej IKEA) så vi funderade lite på hur vi skulle lösa det med tvättstugan. Men vi tänker nog lämna det som det är nu och ställa TM och TT i hobbyrummet så länge tills vi orkar göra om tvättstugan helt.


Byggingengör J gör inget med el och gör heller inga plåtjobb så jag skall ta och ringa Syster S och fråga om en bra el-kille och sen även kontakta firman som styvbror J föreslog för att fixa plåten runt skorstenen och hängrännorna. De kanske kan ta vindskivorna också? Deras hemsida är fin i alla fall. Får se hur snabba de är på att svara och om de har tid att hjälpa oss.

En bra el-kille är guld värd. Kan ju använda kollega J men han är ju inte certifierad. Men vi kanske kan använda honom som hantlangare till el-killen? Så att det går fortare. Skall höra med Syster S vad hon säger. Skall ringa henne ikväll. Det är hennes födelsedag idag så vi skall fira henne på lördag. Kul! Jag hoppas verkligen att hon kommer gilla sina presenter. Både den hon får från mig och den från oss och Syster V.

Tobias träffade säljarens döttrar också. De var där och städade. Tobias sa väl att de inte behövde oroa sig alltför mycket för sånt eftersom vi skulle bygga en hel del innan vi flyttar in så vi kommer nog få städa igen. Men städa lägenheten tänker vi inte göra. Städfirma till det. Men vi funderar nog på att kräva in lite gentjänster från våra vänner för att sköta flytten.

 

Tobias kontrollmätte köket och det var väl tur det. Jag hade inte kommit ihåg måtten helt rätt. Så försökte vi göra köksplaneringen i IKEAs KitchenPlanner verktyg och måste säga att det är SÅ mycket sämre än innan. Jag gillade den lilla applikationen man kunde tanka ner och sen bygga iordning sitt virtuella kök och spara det lokalt. Sen när man var klar så var det bara att tanka upp. Nu måste man göra det på nätet. Igår gick det inte att skapa konto för att spara ner det vi gjort. Vilket iof inte var så mycket eftersom applikationen inte lät oss flytta några objekt. Helt kasst. Vi får väl försöka igen men irriterande var det.


Vilket stort kök det kommer bli när vi får bort den här väggen och ljuset från fönstret i matsalen också gör sig gällande i köket. Härligt. Synd bara att vi får ta bort dörrarna. För de är fina. Men vi får väl se om vi kan sälja av dem på blocket. Måste ju finnas folk som vill ha så fina dörrar. Håll tummarna för att döttrarna inte vill ha det underbara sideboard:et. Vill så gärna ha det!
 

 
Garderoberna här tänkte vi försöka spara. Samma med dem i serveringsgången. Vi tänkte återanvända dem i vårat sovrum. Håller tummarna för att vi kan ta ner dem sakta och säkert och att de inte är fastsatta till förbannelse eller saknar någon vägg eller så. Hoppas hoppas hoppas.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar