torsdag 21 november 2013

Hall

Det känns lite som att det är dags att börja inreda nu. Fast vi inte flyttat in, ens fått tillträde eller låtit byggarna göra sitt jobb. Men eftersom alla de planerna känns "klara" så känns det som att det är dags att börja inreda. Jag har ju redan nämnt lite av planerna som jag börjar få ordning på. Som att vi vill fixa till Johans rum så att pojkarna får dela på det tills det att de är stora nog för trapporna och då fixar vi Eriks rum och Johans om han vill ha det annorlunda så tar vi det också. Golv, reparationsgipsskivor, spackla och måla/tapetsera är ju klart att vi skall göra också. Men vindsvåningen var inte det som jag funderade på nu utan hallen.


Ytterdörren är ju så fin och vi gillar den så den skall bara slipas iordning och sen får den vara som den är och det samma gäller de andra dörrarna. Vi gillar trädörrar och de passar huset perfekt och vi vill absolut inte måla dem. Problemet och det som syns tydligt på de här bilden är att hallen är väldigt smal. Trappan upp till övervåningen, dörren till badrummet och lilla hallen in till garderober, källare och vårat sovrum får plats på väldigt liten yta. Den tanken som jag brottas med nu är att vi behöver ha någon typ av skoförvaring, jackhängare som pojkarna når och någonstans att lägga post, mobiler, plånböcker och nycklar och annat litet skrot som alltid hittar hem.

Tobias gillar den fula hatthyllan, tyvärr. Så det det verkar som att jag får försöka få med den i planen. Jag hade velat ta den som är nere i källaren och slänga bort den här men så blir det nog inte. Om jag inte kan övertala Tobias då men det brukar ju inte gå bra. Tobias har heller inget problem med det gigantstora elementet som ger mig lätt magsår. Men här får jag nog lägga in veto. Det vill jag inte titta på varje gång jag kommer hem.Inne i den lilla ytan där dörren till källaren, två garderober och dörren till vårat sovrum trängs så finns det inte så mycket yta att göra något alls. Garderoberna kommer vi nog att använda som vi gör med våra spegelgarderober idag. Fast inte för väskor och uteleksaker. De får bo i källaren någonstans. Så målas och inredas på ett vettigt sätt. Men tillbaka till det där elementet och planen för skor och pryttlar och pojkarnas jackor.

 
Ursäkta min usla kunskaper i bildmanipulering. Jag jobbar på det. Någon dag kommer jag vara grym på det men den dagen är uppenbarligen inte idag. Planen är att vi bygger en hylla som ser ut på liknande sätt som jag ritat in. Fast bortre änden skall också ha en skiva (fick inte till det. Som sagt. Jag är inte bra på bildmanipulering). Så översta hyllan kan ha någon form av lådor som pojkarna kan ha mössor och vantar och sånt i på vintern. Nedre hyllan har vi skor på. Och på sidan längst hitåt i bilden så kan vi ha några krokar för pojkarnas jackor. Vi har våra jackor upphängda på den fula hatthyllan. Någon typ av vit låda där uppe med grundläggande halsduk och mössa saker.

Sen behöver vi en spegel och en stol som går att fälla upp. Det finns ju några riktigt fina exemplar på såna stolar. Sett en på Designtorget men tror inte de har kvar den längre. Men en liten jakt på en fällbar stol. Den kommer få sitta direkt till vänster när man kommer in genom dörren. Spegel får nog bli den som vi har vid skötbordet i stugan eller guldspegeln eller den tredelade som vi har i hallen nu. Vi har i alla fall speglar så det räcker...

Om inte damerna lämnar kvar den ultratuffa lampan i taket så får det nog bli en takskena här för ljus. Sen får det bli en lampa på hyllan också. Och något typ av ljus i trappan upp till vindsvåningen också och kanske en batteridriven lampa i garderoben.  Hallmatta. Sisal tänker jag mig. Vi måste byta ut ringklockan också. Den som finns nu låter så högt att den skulle kunna väcka döda och så är den stor och gulnad. Inte så snyggt.

Så det är nog planen. I alla fall just nu. Men först får vi nog ta ner lister, leta upp eldosor, sätta upp reparationsgips, spackla och måla. Vacklar lite fram och tillbaka om färg här. Beige eller grönt eller varmvitt? Kanske ha två olika? Kanske randigt? Kanske en färg i trappan upp och en annan i resten av hallen? Kanske tapet någonstans? Det tål att tänkas på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar