söndag 17 november 2013

Köket beställt och klart

Igår firade vi Tobias födelsedag. Han fick en ogräsuppryckare av pojkarna. Vi körde hem pojkarna till syster S där de fick sova över så att Tobias och jag kunde gå på bio och käka middag för oss själva. Mysigt. Och idag fick vi tid så att vi kunde åka till IKEA och göra beställningen av vårat kök. Vi hade försökt få in alla saker som vi ville i IKEAs home planner verktyg på nätet. Det gick väl inte helt lysande och jag svor en hel del och fick djupandas mycket och hade då ändå inte lyckats få till överskåp, diskbänk och rätt spis.På IKEA fick vi hjälp av en rar tjej som var GRYM på home planner. Jag var imponerad. Hon ändrade det som vi ville ha gjort och gjorde det på ingen tid alls. Sen fick vi biljetter till en gratis lunch i matsalen medan hon gjorde iordning hela ordern. Lysande. Och vi kunde betala hela ordern hemifrån. Vi var förbi och beställde sakerna för badrummet också och fick med dem i samma order. Väl hemma så skulle vi betala via nätet men våran bank har begränsning på hur mycket man får betala med kort. Så Tobias får ringa banken imorgon och be dem ta bort den spärren en stund så vi kan betala våran order.

Men det är skönt att ha allt på plats och att vi bestämt allt. Jag beställde diskbänken också idag. Det blir ju en måttanpassad rostfri diskbänk. Det är ju det vi gillar så det är bara att betala och se glad ut. Inte billigt men oj så snyggt, tycker vi! Får bara hoppas att den är lika snygg i verkligheten.

Så för köket så är det kakel, golv och tapet som är kvar att beställa förutom rent byggmaterial då. För badrum så är det klinker, kakel, duschvägg, toastol och handdukstork kvar att beställa. Vi har inte ens valt klinker än så det måste vi åka och göra. Pratade med våran badrumskille R i fredags och han skall ha vår offert klar i början av nästa vecka hoppas han. Skönt. Tobias har mailat byggingengör J som skall ta hand om köket. Får hoppas att hon hör av sig i veckan också.

Vi väntar också på att plåtföretaget som vi hört oss för om för att ta hand om vårat tak skall höra av sig med en offert. Sen är det värmesystem kvar också att beställa. Tobias tar hand om det tillsammans med det roliga med el, sophämtning, adressbyte och annat sånt trist. Det är tur att jag har en man som tar hand om sånt och väljer vitvaror. Sånt är så tråkigt men det verkar inte som att Tobias tycker det är så öken som jag tycker att det är.

Pratade med min kollega J också och han är villig att ta hand om våra fönster. Hurra. För det är verkligen inget som vi vill göra. Kollade även upp Chezlarssons tips om hur man målar element. Det är något som vi får se fram emot att göra.

Och vi har fått klart att vi får överta huset den 29onde november! Hurra! Snart är vi husägare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar