tisdag 12 november 2013

Kontollmätt....

Nu har vi varit huset och kontrollmätt köket och badrummet och trappan och Johans rum och dörren. Mycket mått som vi behöver ha koll på.


Kontrollmätt köket?
För att kunna beställa vårat nya IKEA kök och för att kunna beställa en måttbeställd diskbänk. Jag skall kolla upp hur mycket det kostar att beställa en måttbeställd diskbänk på någon stor firma men annars tar jag det hos hon som jag redan har kontakt med.


Kontrollmätt badrummet?
För att se om vi kunde få in en dubbelho på 120cm bredd. Det gick inte. Så vi är tillbaka på en enkel ho igen. Snyft! Badrummet var bara 1620x1860 så verkligen inte stort nog för en dubbelho. När man varit borta från huset så får man en helt annan syn på stället.


Kontrollmätt trappan?
För att kunna köpa trappgrindar för att hindra pojkarna från att klättra upp och ner utan att vi vet det. Vill inte att de skall slå ihjäl sig. Trappan uppe är 900 och 800 där nere.


Kontrollmätt Johans rum?
För att kunna beställa den fina tapeten så att vi kan sätta upp den med en gång om vi skulle vilja. Inte strikt nödvändigt för att flytta in men det hade varit så kul att kunna ha lite klart för honom. 2560x3870 är golvytan. Höjden är 2300 i mitten/taket och lägst in mot kattvindarna är det 1260.

Kontrollmätt dörren?
För att kunna åka och köpa ett entrétak som jag skrev om igår. Vi måste ju veta att vi köper tillräckligt stort men inte för stort. Dörren är standard en meter bred Skall nog bli toppen med taket som är 1500.

Nu skall jag kolla upp om vi har rätt mått i IKEA köksplanerare så att vi kan beställa kök nästa gång vi tar oss till IKEA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar