fredag 1 november 2013

Nya planer för Erik och Johans rum


Uppe på övervåningen så skall ju pojkarna få var sitt sovrum. I början kommer de dela för att vi inte vill att de skall försöka ta sig upp och ner för trapporna mitt i natten för att komma till oss. Så vi tar ena rummet och de det andra. Men det hindrar ändå inte planer från att fortskrida.


Eftersom vi har vattenskadan vid skorstenen så kommer vi behöva ta ner innerväggarna vid skorstenen så det är både i stora sovrummet där uppe och i hallen. Det är alltså väggen till höger här ovan där det fina vigselbeviset från 50talet hänger inramat som vi behöver ta ner. De var gifta länge V och B.

Dörren rakt fram är alltså den som leder in till det stora sovrummet och väggen som sticker ut i hallen på vänster sida är alltså skorstenen som har vattenskadan. Det är ju inte så att vi ville behålla tapeterna ändå så riva ner det här känns inte som så jobbigt. Förhoppningsvis är det inte mer blött än att vi kan vädra ut det under några veckor och sen sätta upp nya gipsväggar och spackla och sen fundera ut fina nya tapeter. Det ser inte ut som skadan gått ner i golvet så det hoppas vi på. För golvet i hallen är jättefint och det vill vi gärna behålla om möjligt.


Golven i sovrummen är inte roliga. Plastmatta Galore! Men vi har tänkt att vi (och i det här fallet är det min härliga make jag menar) lägger nytt parkettgolv i båda rummen. Rakt på plastmattan som kan få ligga kvar som mjukning så slipper vi köpa sån vaddduk. Men det kanske vi gör ändå. Det ger en rätt bra känsla. Golvlisterna får vi ta vara på och slipa om och sen återanvända. Samma gäller taklister. Onödigt att slösa i onödan.

Så när det där tråkgörat är avklarat så är det målning och tapetsering kvar och då tycker jag att det är kul igen. Jag spanade ju in de tapeterna jag hade tänkt här uppe i Flüggers nya butik på Mölndalsvägen men ärligt. De gav mig andra världskriget feeling och var inte alls kul. Kändes väldigt trist att sätta upp dem i barnrum då. Så jag tittade runt lite och hittade lite annat som var mer lockande.
 
1.2.
 
3.4.

5.
 
Ärligt! Hur läckra är inte de här tapeterna?!?! Det är nästan hela ECO Happy serien som jag hittade i Flügger butiken och letade upp igen på Tapetorama. Jag skulle vilja ha allihopa! De är så fina tycker jag. Tobias får väl också vara med och bestämma. Och kanske Johan också men hur skulle man inte kunna älska dessa fina tapeter! Jag känner på nåt sätt att min kärlek till dessa tapeter kan få ett abrupt och ledsamt slut när de ratas av mina killar.
 
Kan tänka mig 1 i Johans rum och 4 i Eriks rum och sen använda 3 inne i klädkammaren eller på toaletten om inte min Fantomenidé får blomma ut där inne. Hallen får vara vit eftersom förhoppningsvis så kommer trappan upp också ha en tapet. Fast i en helt annan färgsättning och det är ju samma som jag tänkt mig till köket där nere.
 


 Men jag kan se det här rummet med en härlig grön/vit tapet och ett ekparkett golv. Ett snyggt elementskydd får vi bygga ihop så man slipper se det klumpiga elementet. Och framför den står en hylla med lite småsaker i för pojkarna och Johans säng står i lagom höjd rakt ner på golvet ( I alla fall ett tag till) och Eriks spjälsäng på andra sidan dörren. När vi sen flyttar ner så kommer de få ha sina leksaker här uppe också men så länge får de nog stå i vårat blivande sovrum på entréplanet.
 
Det får nog bli hissgardiner i båda sovrummen här uppe. Är inte överförtjust i det men det får liksom inte riktigt plats med hängande gardiner. Och när de har sina skrivbord under fönsterna så kommer det ändå inte fungera med långa gardiner. Får se vad jag hittar i färdiga-gardiner-väg hos IKEA. Annars får jag väl sy. Undrar om G skulle vilja göra en ny trasmatta till det ena av rummen här uppe. Vi har ju den fina gula som hon gjorde till Tobias som får vara i ena rummet men det andra behöver också en. Den fina orange/gröna som hon också gjort får fortsätta att vara i köket.

Erik ser i alla fall ut att trivas här uppe utanför sitt sovrum. Klädkammaren kommer vi behöva använda som garderob nu när vi flyttar in så vi behöver få till förvaring där inne snabbt. Jag behöver tänka ut en bra lösning som vi sen kan återanvända inne i pojkarnas rum. Inte slösa om det inte behövs. Dold förvaring. Byråer, tänker jag. Kanske de där Malm från IKEA som jag redan funderat på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar