fredag 29 november 2013

Nycklar...
Idag fick vi nycklana till vårat fina lilla hus! Vi kunde inte hålla oss utan åkte ut med en gång efter mötet och tittade runt och tog lite kort. De rara säljarna hade lämnat kvar den underbra hallampan, det härliga skåpet i matsalen och den fina bokhyllan i stora sovrummet. Så höjdarsnällt! Vi blev så glada när vi såg det! Men det är så mycket som vi behöver göra.


De här garderoberna skall vi försöka rädda och återanvända i sovrummet. Vi får se hur det går att ta ner dem. Vi skall försöka rädda dem i serveringsgången också men det är nog ännu svårare. Men vi hade behövt alla i vårat sovrum. Håll tummarna för oss.

Sen är det golvlister som vi skall försöka ta till vara. Eftersom nya golv är lagda med rundstav runt så tror jag inte någon har försökt ta ner dem sen huset byggdes. Så vi får väl se. De ligger ju lite begravda under stora mängder tapeter.


Det här är kökstapeten. Det är en av de finare tapeterna. Då kan ni ju tänka er ur de andra ser ut. 90tals bubbeltapet galore! Men ett hus så här härligt måste väl få ha något skönhetsfel. Skall bli skönt att få bort de här tapeterna i alla fall. Men vi kommer snarare oroa oss för att få ner köksinredningen nu i helgen.

 

Känns som att man får börja från ena sidan och arbeta sig runt. Jag tror nog att vi skall ta ner fönsterbrädorna till källaren också. De sitter ju löst så det är ju inga problem. Vi hoppas ju på att vi kan återanvända stora delar av köket i tvättstuga och hobbyrum. Det tror jag kan bli riktigt bra. Ser ni den GIGANTISKA tujan som växer utanför köksfönstret? Den är verkligen gigantisk. Pratade med pappsen i helgen och han skall komma och hjälpa oss till våren och ta ner den. Toppen!
 
Men vi upptäckte att den där klacken som finns i tvättstugan ställer till en hel del. För bortanför den så finns ett element och på andra sidan så är vasken. Alltså ganska lite plats åt båda hållen. På den här ytan skall vi få plats med värmepannan, tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Längst in mot bortre väggen är planen att vi skall ha förvaring. Plan klar. Men så var det, det där med klacken. Den blockerar våran fina rad. Vi kan inte ha den där och våran nya TM och TT kommer nästa vecka. Så vi måste ha en alternativ plan. Så det blir till att ställa TM och TT längst in i tvättstugan. Det är ingen bra lösning men det får duga. Jag insåg också att jag inte har någon bild alls på tvättstugan. Det blir att åtgärda det imorgon.

Imorgon skall jag nog försöka skriva lite om våran blivande spa-avdelning. Visst låter det flådigt??? Fast den planen ligger väääldigt långt fram i tiden. Men det är ju som sagt kul att planera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar