lördag 30 november 2013

Spa


Kanske inte ser så , mycket ut för världen just nu. Det här är för er som inte vet, eller kan gissa, vårat fina garage. Lite gamla köksskåp, en snöskyffel, en borste, någon skum hylla, lite spikkrokar och lite träbitar. Några presenningar och lite salt finns här också. I taket hänger en rund liten lampa. Det är väl så här gamla garage har en förmåga att se ut. I alla fall för ett tag innan de fylls på med allsköns bråte tills man inte längre kan komma in i utrymmet.


Så hur skall vi kunna hindra detta tjusiga garage från att bli ett allmänt skrotupplag? Vi har funderat och vänt om på våra tankar och Tobias kläckte den lysande idén att vi kan göra om garaget till spa! Vilken lysande idé! Vi hade ju tänkt att ha bastun i matkällaren och relax i pannrummet. Men den här idén är sååå mycket bättre. För då kan vi använda matkällaren som matkällare/vinförråd och pannrummet som förråd och hela den här fantastiska ytan till bastu, dusch, badkar och några sköna stolar. Längst in till vänster på bilden vid det blåa röret. Där skall nog bastun vara. Bredvid den till höger så är duschen. Halvvägs på högerväggen så har vi ett fristående badkar.


Där skåpen står idag (bakom den läckra mannen) så har vi en dörr in till huset så man slipper gå ut för att komma in i spaavdelningen. Garagedörrarna byts ut mot två glasade dörrar och utanför så har vi en härlig uteplats. Närmast mot dörrarna har vi några sköna vilstolar och någonstans skall vi nog försöka klämma in ett litet kylskåp som kan fyllas med bubbelvatten och kalla öl.

Här syns utsidan. Garagedörrarna kommer då vara glasdörrar istället och stenläggningen kommer inte att luta uppåt. Bilen kommer stå parkerad under en carport uppe vid vägen istället och den här delen kommer vara rundad och jämn och ha ett bord och några stolar. En trappa kommer finnas men sannolikt lite längre bort än den som finns här nu. Den andra dörren är inte helt hållbar längre och behöver bytas ut. Hur den skall se ut överlämnar jag åt Tobias förutom att den skall vara vit och ha ett fönster. Vi kommer behöva sätta ett tak ovanför också. Samma som vi skall ha ovanför ytterdörren.

Spa. Det låter härligt. Som finneättling så borde det mest lockande vara tanken på en härlig bastu och tro inte att jag inte vill ha en bastu för det vill jag men det mest lockande är nog ett fristående badkar. Ett högt badkar så man kan sjunka ner ordentligt i vattnet och det skall finnas vatten över hela kroppen när man lägger sig ner i badet. Inga uppstickande knän, tuttar eller axlar. Härligt. Där skall jag ligga med levande ljus, en bra sci-fi bok och titta ut på uteplatsen genom glasdörrarna medan Tobias fixar middag och pojkarna spelar datorspel tillsammans under den fina nya takkupan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar