fredag 27 december 2013

En liten historia om en dörr

I begynnelsen så fanns det en dörr. Nä. Det fanns en massa stoff som var på väg ifrån Big Bang men i begynnelsen av vår renovering så fanns det en dörr.

Vilket också är en lögn. Det fanns många dörrar. Bland annat dessa otroligt vackra dubbeldörrar. Men mer om dem snart. 
Det fanns en liten korridor från hallen in till köket med två garderobsdörrar och en dörr in till köket. 

Det fanns en till dörr i den lilla korridoren men den tillhör ytterdörren. Och så fanns det en dörr in till ett städskåp och så var det en dörröppning in från hallen till köket.

Och ytterligare en dörr. Mellan kök och matsal. Men eftersom vi nu rivit väggen mellan kök och matsal och tagit bort den lilla korridoren mellan hall och kök så var vi många steg närmare målet med en dörr.

Så först fick vi flytta dörren som vi skall ha kvar. Den första dörren med de fina dörrarna. Den vill vi ha kvar. Men den hamnade väldigt långt bort från ytterdörren om den fick vara kvar där den var och köket hade blivit hopplöst att möblera. Så dörren fick flyttas. Väldigt fräckt gjort. Bara såga upp och sen putta på den delen som skulle flyttas. Syns faktiskt på bilden ovan. Strecket i överkanten och nära gipsplattorna till vänster syns där dörröppningen var innan. Så långt som den är flyttad på den här bilden är dörren inte nu. Här är den i linje med väggen i vardagsrummet vilket hade varit snyggast om det inte varit för en viss balk och eftersom den har företräde (vi gillar att ha golv i sovrummen) så fick dörren flytta på sig lite.

Det fanns ju en dörröppning till från hallen in till korridoren som ledde in till köket. Här ser vi den dörren igensatt (till vänster i bilden) Som sagt så blir det inte bara köket som är påverkat av att vi möblerar om hela köket. Vardagsrummet får sig en liten omgång också.
 
Så det är så här hallen såg ut en stund. Bastulook även här. Kanske inte riktigt den look som vi vill ha men vad gör man? Vi visste ju att V och hans kumpan, våra byggare, löser det mesta och även detta.

Här är en annan vy där man kan se att det har satts upp gips även på denna sida väggen. Här syns det också alla köksskåp som Tobias och svärfar skruvat ihop. Men dörröppningen ser mest ut som ett gapande hål. Inte så charmerande.

Men här får V dörrkarm på plats. Mycket bättre. Lite mer dörröppning och lite mindre hål. Inte för att vi fått foder på plats eller målat några väggar eller på något annat sätt fått ordning alls här i vardagsrumsdelen men för mig känns det mycket bättre med dörrkarm. Jag kan se den sitta där i den beigemålade väggen i vårat grönmålade vardagsrum. Men det är en stund in i framtiden. Först skall vi få ordning på köket och badrummet och förhoppningsvis ett av sovrummen där uppe också.

Så från en dörröppning, två garderobsdörrar, två dörrar och en dubbeldörr till enbart en dubbeldörr. Är det det som är öppen planlösning? Eller är det bara väldigt smart? Ärligt. Ljuset i köket nu är superhärligt. Fönster i tre! väderstreck gör något med humöret....
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar