söndag 29 december 2013

Johan och Eriks rum - progress

Vi har ju en liten intern lista om saker vi vill få färdigt innan vi flyttar in.
1. Badrum
2. Kök
3. Johans och Eriks rum
4. Vårat sovrum (som sedan skall bli Eriks rum)
5. Hall och vardagsrum
6. Trappan och hallen uppe
7. Entrétak och entrélampa

Eftersom jag inser att vi inte har en chans i hela världen att ens komma till punkt 5 på den här listan så fokuserar vi på sovrummen där uppe. Förutom att vi också försöker få slipat och målat dörr och fönster foder för köket för att våra byggare skall kunna sätta dem på plats.

Så det här är ett inlägg om Johans och Eriks rum som de skall dela.
Låt oss gå tillbaka några månader. Då såg rummet ut så här. Grå plastmatta . Blommiga tapeter. Blommig gardin. Spricka i taket. Spricka längst med elementet. Spricka vid fönstret. Och ganska sunkigt.
Oh det här skall föreställa progress. Golvet ligger fortfarande i sin förpackning. Och det är helt i sin ordning. Vi skall måla tak och måla och tapetsera väggar innan vi lägger in golvet. Här syns också att vi tagit bort golvlisterna. Väggarna är delvis spacklade och vi har tagit bort fönsterbrädan.


Vid fönstret hade vi den här fina glipan. Efter det att vi tagit bort tapeten med den fina sprickan i. Det krävdes en hel del fix, glasfiberväv och spackel för att få den här väggen jämn och fin.
  Spackel, spackel  och mera spackel. Mycket behövdes för att försöka att få väggarna släta.

Här är även den största sprickan i taket spacklad. Den var stor. Finns nog en viss risk att spacklet kommer lossna och trilla ner eftersom jag är osäker på om jag satte upp det på rätt sätt. Den som lever får se. Faktum är att vi får se om hela spackeljobbet är ogjort arbete imorgon. Det är så att vi inte tagit ner tapeten. Vi hoppas att det skall gå att måla/tapetsera över tapeten. Och jag har nu provmålat en av väggarna och det bubblade sig. Men bara lite. Om det torkar slätt tills imorgon så kan vi nog lämna tapeten uppe. Annars få vi blöta ner och dra ner mer av tapeterna och det är supertrist jobb som vi verkligen hoppas slippa.

Min plan för imorgon är att tillbringa lite mer tid i garaget med våra lister. Systerdotter E gjorde ett fantastiskt arbete med att hjälpa mig att slipa och spackla dem. De är nu färdigslipade och behöver ett lager färg. Så är det inte för pissigt väder imorgon förmiddag så skall Tobias och jag hjälpas åt att måla och leka med pojkarna ute i trädgården. Och förhoppningsvis måla färdigt pojkarnas rum. Så vi är redo för tapeten. Dvs om underlaget är ok nog. Håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar