torsdag 5 december 2013

Nu börjar vi riva kök


Här är sista chansen att se vårat HTH kök från 1984 i köket i alla fall. Vi började riva i lördags och fortsatte i söndags. Tobias har fortsatt att riva nu i veckan också men för att ta saker i rätt ordning så tar vi vad vi gjorde i helgen först. Överskåpen först. De som var hela och fina sparade vi till källaren och de andra hamnade i slänghögen på andra sidan köket.


Till exempel det här skåpet där fläkten suttit hamnade i slänghögen. Vi upptäckte också att det där lilla hörnet som vi var noggranna med att beställa runt när vi beställde våran rostfria diskbänk faktiskt inte var så "bestämt" i storlek som jag trodde. Men Tobias tog upp hörnet med byggarna så förhoppningsvis så är de ok med att göra 13x13 cm hörn hela vägen innan vi sätter upp de nya skåpen.
 

I söndags så hade vi fått ner lite till. Tobias pinnade på i ett väldigt tempo. Är imponerad över hur mycket han orkade med. Det stora hörnskåpet som syns i framkant på den här bilden skall vi försöka få ner till källaren. Det som vi tyckte var läskigast med att ta ner köket var eluttagen som vi försökte att röra så lite som möjligt och sen baka in i tejp för att inte få stötar eller nåt annat. På måndag kommer våran elkille som skall ta hand om allt. Skönt.
 

Vi tog också ner hörngarderoberna från matsalen. Väggen längst till vänster i bilden ovan gav oss en liten överraskning. Det rann ut sågspån när Tobias började bända loss. Oj då. Vi lämnade det till våra byggare istället. Ville inte ta ner det själva. Jag kämpade med att rädda fästerna till dörrarna. Jag har en liten idé om att vi kanske kan bygga upp en garderobsvägg i vårat sovrum med dörrarna härifrån och från serveringsgången. Vi får se om det blir verklighet av den planen.

På bilden ovan så syns det också att vi har satt papper på golvet i vardagsrummet och i hallen. Förhoppningen är att vi klarar golvet fint och prydligt. Håll tummarna för det.


Vårat prioriterade jobb var att sätta trappgrindar på plats. Erik tycker trappor är lite för spännande och tycker att man skall gå ner för dem. Krypa och baklänges är inte något som han vill göra. Alls. Så trappgrindar hade hög prioritet. Jag fick åka över till IKEA och lämna tillbaka två av grindarna och köpa en ny för vi insåg att den finare sorten fungerar bra i övre delen av trappan men den fungerar inte bra nere eftersom vi har en fin dörrkarm som vi inte ville skada här nere. Alltså fick det bli en spännvariant här nere. Men nu är de på plats.

Tobias hade tänkt att vi skulle ha en i trappan ner till källaren också. Men där har vi dörr och den håller vi stängd. Erik kan ju inte öppna dörrar själv än och Johan får vi drilla till att inte öppna den dörren. Det får bli en kamp där men för att inte göra det krångligt för oss själva så är det en bättre lösning.

Nu är det sent och jag är trött. Imorgon skall jag nog skriva om tvättstugan. Skall tvinga Tobias att ta kort med den kameran på tvättstugan nu med ny TM och TT. Har fina förebilder men pågående bilder behöver jag.

2 kommentarer:

  1. Åhh vad härligt att du öppnat upp bloggen! Tycker det är otroligt spännande att se hur det går med huset fast jag är så långt borta från er, känns som om jag är lite närmare då! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rara du! Vi saknar dig här hemma! Kram!

      Radera