lördag 7 december 2013

Tvättmaskin och torktumlare


Här står de nu. Vårat första inköp som faktiskt landat i vårat nya hus. Vi har ju köpt en massa andra saker också:
- Kök och vitvaror från IKEA
- Rostfri diskbänk från Neonela
- Tapet från Tapetorama
- Tapet från Tapethandeln
- Golv från Golv och mattlandet
- Badrumsmöbler från IKEA
Alla dessa saker väntar vi på leverans. Spännande.

Vi har också kvar att beställa/köpa:
Kakel och klinker från Kakelpalatzet
Toalettstol
Duschvägg
Spegelskåp
Handdukstork
Tapetklister
Målarfärg
Golv till sovrummen
Kakel till köket
Fix och fog
Golvlister och fönsterfoder


Men tillbaka till våran nya TM och TT. Vi kunde ju inte ha dem längst in som var våran andra plan eftersom vi fick leverans så snabbt så hamnade de närmast uttagen. Suck. Och TM på den där fula klacken. Suck. Och TT står på plastgolv som vi måste ta bort. Suck. Och på den här bilden så syns den överdimensionerade hon också. Den är anskrämlig. Spelar ingen roll att han som installerade TM och TT tyckte att dessa stora hoar är det bästa som någonsin uppfunnits. Jag gillar den inte.

Eftersom vi skall byta värmesystem så kommer vi även flytta värmepannan in hit. Till hörnet där man nu ser den blåa hinken. Där är också den rosa/hudfärgade plastmattan. Denna måste vi få bort innan vi tar in värmepannan. Så att bända loss plastmatta är ett prioriterat jobb.

Svärfar fick ju inte åka mitt i stormen Sven så han kommer hit i morgon istället och stannar tills på tisdag. Skönt att få lite hjälp. Tobias och han skall tackla sovrummen på ovanvåningen. Får hoppas at golvet håller bara. Vi fick lite skrämselhicka idag när våra polska vänner tagit ner väggen mellan kök och matsal och vi upptäckte att golvet inte satt fast mot yttervägg. En halv decimeter sjönk golvet. Byggare W satte upp en temporär stötta och på måndag när byggingenjör J kommer på plats så får vi hitta en lösning på problemet.

Vi hittade också lite andra små överraskningar som det alltid är med gamla hus men nu är jag för trött för att skriva om köket. Dessutom glömde jag kameran idag när vi var där. Men det har hänt mycket. Två killar i 1,5 dagar gör skillnad. Men riva är det lätta jobbet. Men nu är det dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar