fredag 10 januari 2014

Badrum - flytspackel

Det kanske inte är alla som uppskattar hur flytspackel ser ut. Men så här ser det ut i alla fall. Inne i hörnet syns våran unidrain. Det är ett avlångt avlopp för dusch. Vi gillar. Mest för att du kan ha stora plattor på golvet utan att det blir problem med lutning. Rätt självklart när man tänker att det sitter längst med en vägg. Behöver bara luta åt et håll. Sån är jag. Gillar avlopp.

Här under fönstret skall toalettstolen sitta så ett till avlopp. Det är en standardholk vi skall ha och inget vägghängd variant. Bara enkelt rakt. Toastol. Det enda som jag gick igång på var att det skulle vara Softclose och Quickrelease. Vilket översätts till "Det går inte att smälla igen locket" och "Det går lätt att lossa ringen när det är dags för städning". Vilket är två funktioner som jag gillar.  Unidrain och dusch till höger. Kortet är taget från dörren. Mellan toa och dusch skall det vara en glasvägg. Rak. Inga böjar och inget fälla ihop eller dörrar eller annat bjäfs. Som säkert är superbra för andra men med två små pojkar i balja på golvet så är dörrar nog det mest onödiga som jorden skådat.

På andra väggen så är det handdukstork och handfat som gäller. Vi fick snällt lämna tillbaka handfatet från IKEA. Det går helt enkelt inte att ha 49 cm djupt handfat. Det går inte at komma in genom dörren då. Och det roliga är att jag bara tänker på när vi funderade på ett dubbelt handfat. Vilket skämt. Vi får knappt plats med det minsta från Svedbergs.

Men vi fick i alla fall beställt både handfat och spegelskåp på Konradssons Kakel. Vi tog utställningsexemplar med 35% rabatt. Härligt. Vi var där i veckan efter det att Tobias slutat för dagen. Kan säga att det var en kort affär. Vi gick in. Såg det vi ville ha och beställde och var ute på typ 20 minuter. Handfatet är 35 cm djupt och 55 brett och spegelskåpet är 60 cm brett. Lite bredare och det är inte ultimat men det funkar, tycker vi. Vi fick med oss vårat klinker som vi redan köpt också så det var bra. Våran badrumsbyggare skall sätta klinker och kakel på måndag och de tror att de blir helt färdiga tills på fredag! Härligt.

Ett litet annat projekt som vi kan bocka av och det är den lilla väggsnutten i köket som jag målat. Städskåpet skall jag ta tag i också men nu är i alla fall väggen klar. Städskåpet behöver nytt golv och en hylla till för bättre förvaring. Men det kanske vi kan vänta med tills vi flyttar in. Men jag skulle nog gärna vilja måla dörren i alla fall så att den är vit och fin. Får se om/när jag hinner med det.

Helgens jobb ligger framför oss. Planen är att vi skall:
1. Målartvätta, slipa och måla fönster och dörrfoder i andra sovrummet på övervåningen.
2. Sätta upp golvlister i pojkarnas rum
3. Hämta badrumsinredning
4. Golvfog i pojkarnas rum
5. Hitta blandaren till köket
6. Lägga golv i andra sovrummet
7. Målartvätta, slipa och måla dörren till städskåpet i köket
8. Sätta upp skenorna för lådorna i köket

Sen har vi lovat Johan att vi skall åka till "Stora huset" (= IKEA) och käka lunch och leka lite. Så det skall vi hinna med också. Men nu. Bara luta mig tillbaka och virka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar