fredag 17 januari 2014

Badrum - Kakel och klinker

Så spännande. Det har hänt så mycket i huset. Fast vi knappt varit där själva. Skönt med byggare... Först och främst. Låt oss ta badrummet. Vi lämnade det i förra badrumsuppdateringen med att våtrumsskikt och flytspackel låg på plats. Såg väl inte helt kul ut men så skönt att det är progress på det. Så bild på hur det såg ut för sju dagar sen.
Där ligger avloppet från duschen i hörnet och väggarna är täckta med våtrumsmaterial. Grått med grått och grått. Inte så jätteläckert. Så här såg det ut för tre dagar sen.
Kan tyckas att den här bilden visar på mera kaos och att det ser lite värre ut än bilden innan men det är faktiskt ett jättestort framsteg! Det är fint 30x20 kakel på väggarna. Det är en matt platta. Jag fick min vilja igenom fast Tobias hellre velat ha en glansig platta. Det är kaklat rakt. Vi ville inte ha plattorna omlott som kanske är vanligast. Rakt och med vit fog. Det är våran melodi. Och våran badrumsbyggare Rs kille är snabb! Så här såg det ut igår.
Ok. Inga kommentarer om mina fotokunskaper. Jag brukar ta i alla fall lite bättre foton men zoomen på kameran har gått sönder och jag är inte helt villig att lämna in den på lagning och bli av med den i två veckor medan vi färdigställer och flyttar in. Som sagt så är det inte fogat här. För när det blir fogat så kommer vi knappt se kanterna på plattorna. Vitt. Helt vitt. Japp. Jag är nog lite svensk i alla fall. Och väljer ett rätt säkert kort i badrummet som man inte kommer tröttna på så fort. Förhoppningsvis. Eller så kommer vi om tre år kräkas på kaklet och säga HU så 2013 det ser ut. Hur kunde vi??? Men då får det vara så. Det känns som ett rätt safe val så förhoppningsvis så uteblir kräk-attackerna.
 Lite svårt att se på den här bilden är att det faktiskt är klinkrat också. Vårat fina mörkbruna klinker ligger på golvet. Det vi skulle köpa på Kakelpalatzet kunde leverantören inte leverera och de hade inga andra mörkbruna plattor i 30x60 så vi fick ju göra en utryckning till Konradssons kakel och tur var väl det för då fick vi ju reda på att de rea:de ut sina utställningsexemplar så vi kunde handla Svedbergs kommod och spegelskåp med 35% rabatt när vi insåg att det vi köpt på IKEA inte skulle få plats. Tur har man ibland och ibland blir det bättre än man tänkt sig. Dyrare. Japp. Men bättre.

Och idag har toalett, handfat och spegelskåp monterats. Härligt. Tyvärr inga bilder än. Hann inte till huset idag. Jobbade hela dagen så det fanns ingen tid. Kvar är duschväggen som de verkar vara sega med att leverara och det samma gäller handukstork. Byggare R trodde att allt skulle vara på plats på måndag men vi får se. Leveranser i byggbranschen är inte jag så imponerad av. Sen är det ju att byta ut spegeln i spegelskåpet som personalen på Konradssons lyckades ha sönder när de monterade ner det. Så det skall beställas nytt och det kommer snart, hoppas vi. Sen är det bara piffing kvar! Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar