fredag 31 januari 2014

Badrum - klart

Vi blev också klara med badrummet i tid för inflyttningen. Eller vi och vi. Det är ju en överdrift. Det enda vi gjorde var att handla lite pryttlar och bestämma hur det skulle se ut och inse att vi från ett dubbelt handfat med glassigt med plats fick plats med ett av de minsta handfaten på marknaden. Så kan bilden i huvudet förändras när verklighetens mått slår till. För att minnas tillbaka hur det här badrummet såg ut från början.
Duschkabinen känns verkligen som känns sexigt och nytt. Rören under handfaten är också snygga. Och den där lilla vita skivan som skall dölja rördragningen bakom duschkabinen. Och mosaiken på golvet som bara ligger på halva golvet. Och blått kakel. Ingen stor vän av blått i inredning hemma hos oss. Men detta badrum är nu ett minne blott (blått? Ja. Jag är göteborgare i själ och hjärta även om jag flyttat till förorten). Så här kommer den fina efterbilden.
 
 Ja det fanns faktiskt ett fönster bakom den fula duschkabinen och det ger ett jättefint ljus in till toaletten. Som kanske syns så är det om möblerat också. Toalettstolen satt tidigare rakt in i badrummet till höger om handfatet på översta bilden. Den står nu direkt in till vänster när man kommer in i badrummet. Syns kanske inte men jag är väldigt nöjd med soft close funktionen på toalettlocket. Mycket bra. Duschväggen är glasad och gör sitt jobb. Det kanske hade gjort sig ännu lite bättre om den gick lite längre ut i rummet men då kanske det hade blivit för trångt att komma i och ur den.

 Det lilla handfatet som vi hittade bland utställningsmontrarna på Konradssons Kakel passar perfekt. Spegelskåpet upptill fick en skadad dörr när de monterade ner det så vi fick en ny som nu väntar på att vi skall orka byta ut den spruckna mot den hela vi fått. Blandaren är den vi köpte från IKEA tillsamnmans med badrumsskåpet som blev för stort och som vi returnerade. Handdukstorken är utvald av byggare R till oss. Den som vi valt kunde inte Kakelpalatzet leverera så det fick bli som det blev men jag tycker att R gjorde ett bra jobb med valet. Men det verkar lite som att det krånglar.

 Måste bara visa en liten stilbild på vårat avlopp i duschen. Japp. Det är de plattorna som ligger längst in som är brunnen. Visst är det snyggt!!?!??!! Jag är så nöjd. De plattorna går att lyfta så man kan göra rent i brunnen så det är inga problem. Sån här typ av brunn gör att man kan ha större plattor i hela badrummet och det ville ju vi ha. Så nöjd är jag!


Här är en liten stilbild på klinkret. Här syns det att det är skiftningar i det bruna. Det gör att det inte ser platt och dött ut utan lite mer levande. Fast det är död betong. Jag är glad att vi inte fick de plattorna vi bestämt oss för först. De här är så mycket bättre.

En till bild på handukstork, handfat och spegelskåp. Handukstorken är från Nordhem och handfat och spegelskåp är från Svedbergs. I skåpet under handfatet så finns ett eluttag. Det finns även ett på väggen men att ha ett i skåpet tyckte vi var en väldigt bra idé. Tyvärr så är det lite svårt att kunna ladda tandborstarna i lådan så de har hamnat på handfatet i alla fall. Jag får se om jag kan organisera om så att vi kan få plats i lådan istället.

Men badrummet är klart. Helt klart. Förutom det där med handdukstorken. Byggare R skall reklamera den så det skall fixas idag. Men annars. Helt klart. Härligt!

 

2 kommentarer:

  1. Åhh vad fint! Längtar efter att komma och hälsa på och se hur det går med allt! Saknar er ju!

    SvaraRadera
  2. Hörde att du kommer hem i slutet av februari. Ni är så välkomna att hälsa på!

    SvaraRadera