söndag 5 januari 2014

Badrum - mera rivning och el

 
Så här ser ett badrumsgolv ut när byggare har använt stora verktyg på det. Nu är det upp bilat för vatten och avlopp. Skitigt är det och håligt är det ännu mer. Roligaste med det här var att Tobias nu fick inspiration för att fundera ut hur vi skall ha planlösningen i badrummet. Lite sent påtänkt. Nu är det redan påbörjat ju. Ingen mening med att komma med en annan plan då.
 
 
Erik tyckte det var jättekul att försöka ta sig över "ravinerna" som nu fanns i golvet medan vi diskuterade ett fel. Vi upptäckte att det handfatet som vi valt ut är 49 cm djupt. Men för att kunna komma smidigt in i badrummet så kan handfatet max vara 40 cm. Alltså måste vi byta handfat. Skit också. Men Tobias åkte till IKEA och lämnade tillbaka handfatet som vi köpt och så spenderade vi kvällen med att leta ickedjupa handfat. Hittade ett på Svedbergs som vi gillade så det kanske blir det. Får se. Jag tänkte kolla upp Vedum ikväll också och se om det finns några roliga alternativ.
 
 
Jag fattade ett snabbt beslut tillsammans med byggare R om att installera spotar i taket. Jag är väl egentligen inte så noga med det. Inte intresserad men det kändes som att jag ändå inte hittat någon fin badrumslampa och här får vi belysning ändå utan att oroa oss för vilken typ av armatur som vi vill ha. Så här kan man se att elen är dragen för spotar. El är draget till handfat också så det är klar.   
 
Nya vattenrör i tvättstugans tak i källaren. Allt är inte inkopplat än men förhoppningsvis är allt klart på onsdag som utlovat. Jag håller tummarna för det. Bakom vattenrören på den här bilden syns även det gamla avloppsröret. Det skall pluggas igen och inte användas mer.

Istället kommer avloppet komma ner här istället och så kommer det vara plaströr istället. Jag hoppas verkligen att badrummet blir klart i tid. Och att vi hittar ett handfat som vi vill ha och som de kan leverera i tid. Vi får åka till Konradssons Kakel på tisdag och se om vi kan hitta något för oss. Har vi tur kanske vi får tag i något på deras 35% på utställningsexemplar. Fast det är väl inte så troligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar