torsdag 2 januari 2014

Badrum - Rivning

Så var det äntligen dags för badrumsbyggare R att göra sin grej. Ringde till honom i morse och snällt nog fick jag en timme innan han dök upp i huset med två andra jobbare. Så det var bara att snabbt försöka få i pojkarna frukost och kläder och få tänderna borstade och slänga sig ner till bilen. Hann dit i tid som tur var. Nu har de fått nyckel så de kan komma in när de vill.
Så här fint var ju badrummet på fotona inför visning. Det ser mycket snyggare ut än vad det faktiskt var i verkligheten. Vi tog hand om badrumskåpet, lampan, några krokar och toapappershållaren. De skall nog användas någon annanstans hoppas vi. Vi får väl se.
 
Nu ser badrummet ut så här. Samma vinkel nästan. Avloppet till toaletten och rören till handfatet syns rakt fram i bild. Hålet under duschkabinen är också synlig. Jag får lite flashar till hur köket såg ut för en litet tag sen.
 
Pojkarna var lite förvånade över hur det såg ut. Johan mest. Detta är resultatet efter några timmars jobb. Rs byggare var inte längre kvar när vi dök upp vid halv fyra med kakel. Vi åkte till kakelpalatzet och fick bekräftat att våran order var ok och vi tog med oss kaklet med en gång. Det var lite leveranstid på övriga saker så vi får väl se när det kommer. Det klinker som vi hade valt fanns ju inte längre kvar. Pest. Och eftersom de på kakelpalatzet inte hade någon annan brun klinkerplatta i 30x60 så åkte vi till Konrandssons kakel där vi hittade en jättefin brun kakelplatta som faktiskt är bättre än den vi ursprungligen valt. Ibland blir det bättre än vad man tror. 
 
En annan sak som R påpekade när jag snackade med honom idag var att vi inte kunde ha saker i tvättstugan. De måste göra om rören i golvet i badrummet och de kommer komma ner i tvättstugan så det kommer damma och bli väldigt skitigt där nere. Så det var bara till att sätta igång och röjja ut alla lådor som jag ställt där inne i väntan på köket. Omstrukturering av alla grejjer som var nere i källaren. Så nu är det förhoppningsvis skyddat och bra där nere. Tobias bar in kakel och bar upp alla saker som hör till badrummet och ställde i badrumsbyggarhörnet i vardagsrummet. Vi har försökt dela av det lite så att byggarna har koll på vad som tillhör vart.

Jag försökte under tiden omstrukturera alla saker i källaren och hålla koll på Erik som envist ville krypa upp i trappan. Sen var det till att klä in TM och TT i plast så att de inte blir förstörda av byggdammet. Till slut hittade pojkarna en sysselsättning som underhöll dem men inte mig. De pillade loss frigolit från hällens förpackning. Vitt pill över hela golvet. Suck. Men det får vara tills vi städar upp byggdammet när rören är tillfixade här nere.

Så nu har vi inget badrum i huset. Våran plan för att tillbringa hela långhelgen med att bygga får vi ändra på. Det funkar inte riktigt att ha pojkarna där utan toalett och utan vatten. Planen är att vi istället delar upp dagen och pojkarna. Så på lördag är Tobias hemma med pojkarna på förmiddagen och fixar lunch. Jag åker till huset och målar fönster och dörrfoder och golvlister. Vid lunch åker jag hem och sen åker Tobias till huset och lägger golvet. Jag stannar hemma med pojkarna. Har vi fått tag i flyttkartonger så kommer pojkarna och jag försöka packa lite på lördag eftermiddag. Är det bra väder får vi nog vara ute lite också. Det är planen nu i alla fall. Får se hur det blir och går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar