måndag 6 januari 2014

Helgjobb

Tobias och jag delade upp jobbet nu under långhelgen. Eftersom byggare R rivit ut vårat badrum och Johan jobbar på sina toalettvanor så ville vi inte ta med pojkarna till huset. Så jag har varit där på förmiddagarna och Tobias på eftermiddagarna. Det har gått väldigt bra, tycker vi.

 Så eftersom helgen varit extra lång och vi fick besök av kusin E så har vi hunnit med mycket kul även med pojkarna. Så här är ett inlägg som inte har så mycket med husbygge att göra. Hinken med lerleksaker som Johan fick i julklapp har varit väldigt populär. Så poppis att Johan önskar sig mer lera i födelsedagspresent. Fingerfärg kan nog också vara kul igen.

Annars är det paddan som varit roligast. Peppa Pig är det nya roliga. Synd att vi inte hittat henne på svenska. Johan säger en massa engelska ord nu och det känns kul och rätt skrämmande. Men det är kul med lite kusingos i alla fall.

Pojkarna fick bada lite också. Tobias kan inte kliva in i duschen utan att båda pojkarna rusar efter. Den här kvällen blev det extra lyxigt med baljorna. Får se om vi kommer kunna ha båda baljorna i nya badrummet. Det är ju inte så stort. Får se hur det går.

Men kusin E fick inte bara gosa och leka med pojkarna. Vi såg till att hon fick jobba lite också. Vi är helt för barnarbete. Här skruvar E och jag fronter till IKEA-lådor. Väldigt spännande är att vi fick fyra fronter över. Undrar vart de skall vara? Men nu är i alla fall alla lådor som jag hittade hopskruvade. Väldigt skönt att ha det klart.

De fina lamporna som jag hittade på Claes Ohlsson är också upphända. Vi hade ju spanat in en sort på IKEA men när jag såg den här så blev jag så glad. De är helt perfekta. Jag köpte tre stycken vita och en röd. Så vi kan blanda runt lite om vi skulle vilja. Tobias gillade de vita bäst så det får det nog bli ett tag. Men den röda. Kanske till sommaren?
 
 
Eftersom jag fick hjälp av E så tänkte jag att jag vi använder förmiddagen till att få färdigt inte bara lådorna utan också måla väggen som jag spacklat och slipat i köket. När E hade målat den med den fina beige färgen som vi skall ha på väggarna där det inte skall vara tapet så slog tre saker mig.
1. Hur sjutton skall vi lösa glipan mot taket? För om vi skippar taklister i övriga rummet så måste vi ha en här i så fall. Eller så måste jag släta ut mot taket snyggare. Men i så fall så måste listen mellan väggen och städskåpet förlängas. Något måste jag få till.
2. Glipan mot andra väggen är stor och skitful. Men det var snabbt avhjälpt. Hade ju byggfix så jag fyllde igen. Men längst ner så tog fix:en slut så vi får köpa mera. Så kan det gå.
3. Den fula färgen på städskåpet matchar väggen. OUPS. Det var ju inte riktigt tänkt... Fast jag skall inte säga att den matchar egentligen. För färgen på väggen har en varm gul underton och skåpet har en grå underton som inte är fin. Och skåp tycker jag nog skall vara vita. Helt vita. Inte skitigt vita.

Så en produktiv dag. Tobias tillbringade eftermiddagen med att lägga färdigt golvet i pojkarnas rum och slipa väggarna i det andra sovrummet. Japp! Det torkade hyfsat slätt! Så det skall nog gå att måla över utan att det bubblar mer. Härligt. Så nu är det klart för golvlister och för att måla! Hurra. Synd bara att det är dags för jobbvecka och inskolning på förskola så vi kommer inte ha så mycket tid att fixa. Så det får bli till helgen. Något att se fram emot. Imorgon blir det till att köpa tvättställ till badrummet och ett spegelskåp. Efter jobbet. Eller jag skall vara hemma med pojkarna och Tobias får jobba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar