fredag 10 januari 2014

Johans och Eriks rum - nästan färdigbyggt

Sådär. Nu är det så gott som klart inne i pojkarnas rum. Vi har listerna kvar att sätta upp (det är projektet för Tobias imorgon) och så är det lite fog mellan golvet och tröskel. Sen är det att inreda hela rummet men det tar vi sen. Golvet är i alla fall färdiglagt. Härligt! Tobias gjorde ett lysande jobb.
 
 Som alla ser så är det ju en liten fog som inte ligger tätt. Detta retar Tobias. Jag tittade lite på honom. Ärligt??!?! Är det någon som någonsin skulle upptäcka det??? Någonsin??? Ok. Kanske någon av er alla tre som läser det här kanske kommer att spana lite extra i pojkarnas rum nu men det är helt ok om ni hittar och ser den fogen :-)

Fönstret och dörrfoder är också målat. Halvvägs. Vi målar färdigt dörrfodret när vi måla hallen. Fönstret målar vi färdigt när vi målar och kittar om utsidan av fönstret eller kanske kollega J gör det. Men det blir sen. Jag tror inte att någon kommer tänka på att fönstret är omålat när vi fått upp gardiner och grejer i rummet. Nu syns det jättetydlig men det är ju inte så konstigt när vi inte har något annat som balanserar upp det.

Här syns det tydligt att golvlisterna saknas. Men det är färdigt i övrigt! Golvet är också några nyanser mörkare än golvet i hallen. Det är vi ok med. Hellre mörkare än ljusare som Tobias sa. Här ligger en julklapp på golvet också som båda pojkarna uppskattar. Fast vi tycker nog att det är för killarna är mer att sprida ut dem och få oss att bygga kuber än att vara kreativa själva än som gäller. Men Thomas Tåget är väldigt uppskattat i alla fall.

Så kvar är golvlister och lite golvfog vid tröskeln. Det är en föredömligt kort lista :-) Vill man lägga till något så är det att ta ner element och måla bakom det men ärligt talat så kan jag vara helt utan att göra det jobbet. Sen är det bara det roliga kvar att inreda! Det ser jag mest fram emot! Inte för att rummet är stort nog att hitta på något extravagant nu men något skall jag väl få till. En stringhylla, byrå, småhyllorna, leksaksförvaring etc... Mycket att fundera ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar