söndag 19 januari 2014

Sovrum - allt går ju inte som man vill alltid

Så det stora sovrummet där uppe var ju planen för helgen. Vi skulle få det klart. Härligt. Helt klart så vi bara behöver städa övervåningen. Men som rubriken antyder inte allt går som man vill alltid.
Vi har köpt för lite golv. Japp. Det är en och en halv rad behövs. Irriterande? Nä. Inte ett dugg. Vi ser fram emot att åka över efter jobbet någon dag i veckan. Köpa ytterligare ett paket på Byggmax (för att kunna få paketet till huset behöver vi lyfta bort båda barnstolarna och fälla sätet) och sen lägga dessa två rader och sätta fast golvlisterna. Det är ju inte så att vi behöver tiden efter jobbet till att packa ner våran lägenhet som vi inte gjort än. Pest och pina.

Men resten av golvet är bra. Ligger på plats. Lite springor men inte för stora. Vi fick väl inte riktigt till det vid elementet men jag hoppas att jag kan dölja det med golvfog när limmet torkat. Apropå golvfog så hoppas jag att vi fick till det vid dörren.
Golvet är snyggt, golvet i hallen är snyggt, fogen ser ok ut men ärligt så behöver nog tröskeln lite kärlek. Vi får ta det sen. Någon annan gång. Sannolikt blir det väl så att denna sak hamnar på den där listan som när vi flyttat in heter vi-ser-det-inte-längre. Men nu är det dokumenterat i alla fall så kanske, kanske, kanske att vi kommer ihåg det om något år eller två och gör något åt saken.

En annan sak som är värd att nämnas när man håller på med golvfog. Alla vet ju hur KLETIGT det är. Så de flesta följer rådet att tejpa väl på båda sidorna med maskeringstejp och använda tvål på fingret när man stryker ut det för bästa resultat. Men vad ingen nämner är hur man får bort golvfogen från fingret sen. För det går inte med tvål och vatten. Det har jag provat. Det leder oftast till att man får kletigt golvfog även i handfatet och så försöker man torka bort det med papper och ärligt. Det blir inte bra hur man än gör. Men. Det finns ett trick. Upptäckt av en slump av Tobias. Tvättservetter är helt klart grejen i det här fallet. Sätt fogen på plats. Ta en tvättservett och torka av fingrarna. Vips. Inget mera klet. Funkar perfekt!

Här demonstrerar Johan hur man tar tvål på fingrarna. Han är väldigt fascinerad av tvål i fast form. Vi har bara flytande tvål hemma. Inte för att han fick leka med golvfogen. Det gjorde han ju med den fogen som jag satte i deras rum och det är fortfarande märken på parketten. Suck. Den här lilla toaletten behöver också lite kärlek. Men det får också vänta. Vi behöver byta ut handfatet och toastol. Men det är inget vi kommer göra just nu. Tobias tycker toastolen är snygg. Svart sits. Sån sunkvarning. Hu. Gillar inte. Handfatet håller jag med om. Det är för stort och sticker ut så man får glida runt det för att kunna sätta sig och så är det två kranar på blandaren. Men nog om toaletten när jag skulle skriva om sovrummet.
 
Men har inte nåt att säga om det heller. Mer än att det inte är klart. Önskar att jag kunde skriva att det var klart men det är det inte. Suck. Men mycket annat är i bättre skick än sovrummet. Kommer uppdateringar om det med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar