lördag 25 januari 2014

Vardagsrum och hall

Det blev ett litet annat projekt... Ett som vi inte tänkt göra.
Det här är kompis A. Hon är en liten skurk. Väntar en annan liten skurk men det är en helt annan historia. Tillbaka till varför hon nämns här och varför hon är en skurk. A kom förbi i tisdags och bjöd på lunch. Hon kom för att hämta upp lite leksaker och kläder som pojkarna vuxit ur så hon kan ha till sin lilla alien i magen. (Någon mer än jag som inte kan fatta att detta är magen på en som är i vecka 31!!!!) A har inte varit i huset sen vi precis köpt det så det var lite att ta in för henne. Hon såg att vi fått våra byggare att sätta upp reparationsväv i vardagsrummet och i hallen.
Kanske inte syns helt tydligt på den här bilden men här.
Det som ser randigt ut är den gamla tapeten och det som liksom glänser ovanpå är reparationsväven. Det har gjort väggarna helt släta och fina och redo för målarfärg. Men vi hade inte köpt någon färg och en vecka kvar till inflyttning så kändes det som att målningen fick vänta även om det kunde vara skönt att få det färdigt innan vi flyttade in. Men med heltidsjobb och två små pojkar så kändes det inte som en bra plan att också försöka hinna med att måla här inne.
Listerna runt dörren var inte på plats än men det skulle byggarna fixa innan de åkte och det var gjort när detta lilla scenario med A utspelade sig. Så tillbaka till kompis A och hennes kläckta lilla idé. "Men Pia, om jag pratar med min M så kanske vi kan komma och hjälpa till. Jag kan passa pojkarna och så kan ni tre måla. Det borde väl gå på en kväll om alla hjälps åt?" Naturligtvis så hoppade jag på den idén snabbare än snabbast. Få färdigmålat innan vi flyttar in! Så härligt skönt. Och täckpappen ligger redan på golvet så det är ju bara att sätta igång!

Ja. Det var ju lite andra saker som också behövde göras. Som att välja väggfärg. 
Till våran Flügger affär på Mölndalsvägen och fick naturligtvis excellent hjälp som vanligt och två färgprover med mig. Upp på väggen hamnade de. Färgen till vänster i bild matchar tapeten i köket bäst men en var lite väl "klar" i färgen. Den till höger kändes lite lugnare och skönare för vårat vardagsrum. Den fick det bli. Pojkarna och jag åkte tillbaka till Flügger efter det att jag hämtat dem på förskolan så vi kunde köpa färgen. Tobias sa senare att han kunde tänka sig en mer olivfärgad mörkare färg men jag är supernöjd. 
Så onsdag kväll var det dags att ge sig på vardagsrum och hall. Laddad med grundfärg och grön väggfärg. Men först en pizzapaus. Fast för pojkarna var det ingen paus. Det skulle springas runt pizzakartongen. Vet inte vad det var för kul men det men kul hade de i alla fall. 
Vad vi inte kunde veta var att den här väven som satt på väggen sög färg mer en något annat jag (eller någon av de andra) någonsin varit med om. Den här väggen är ca 4 meter lång. Den sög i sig 3 liter grundfärg. 3 LITER! Jag trodde det var ett skämt. Så vi insåg snabbt att grundfärgen inte skulle räcka på långa vägar. Men vi hade lite andra färgslattar så vi pinnade på med dem. Vi kom lite längre men det räckte inte hela vägen runt rummet. Men vi hade ju den gröna färgen så vi kunde ju måla den också när grunden torkat. 
Färgen ser väldigt skrikig ut på den här bilden men den är väldigt lugn och mycket varmare än den limegröna som syns på bilden. Vid tio så orkade inte pojkarna mer och inte vi heller och färgen behövde torka och vi hade slut på grundfärg. Så det var bara att tacka våra kära vänner för att de är så rara och ställer upp och hjälper oss med den här målningen och barnvakt. (A tog hand om pojkarna så de inte skulle "hjälpa till" för mycket. 
Johan ville naturligtvis inte hålla sig borta. Även om A lockade med "paddan" så han fick hjälpa oss att måla. Han var väldigt duktig och målade ett fint abstrakt mönster på väggen. Men väggarna var inte klara och mer färg behövdes. Så det fick bli två kvällar till med målning. Först Tobias själv och sen vi båda. 
 Fast man måste ju äta också. En pall fick agera bord och så fick vi ha lite sushi-picknick. Ja, vi kan sätta i oss stora mängder sushi Tobias och jag. Dessa köpta på sushin som ligger på Krokslätts torg. Väldigt bra sushi. Den kommer vi sakna när vi flyttar söder ut.
 Min älskling kör den liggande ställningen vid matbordet. Som en riktig romare. Eller som en väldigt stel skåning. God var maten i alla fall.
 Och det färdiga resultatet! Se vilka fina härligt gröna väggar vi har! Denna bild är lite mer rättvisande åt färgen. Fönsterlister och taklister ser nästan vita ut på den här bilden. Det är inte sant. De är pissgula. Men den målningen får vänta tills efter vi flyttat in.

Här syns dörrarna på plats in mot köket. Den väggen är målad med samma beige färg som inne i köket. Samma färg har vi i hallen också. 
I hallen så syns det ännu tydligare att listerna behöver målas. Framförallt runt ytterdörren och toalettdörren. Men som sagt. Det får bli sen. Visst är golvet fint på den här bilden!?!! Det beror på att vi tog chansen nu när allt är utröjt och vi inte hade pojkarna så vi vaxade golven. Meningen var att vi skulle polisha golven men de hade ingen polish på Maxi. Så det fick bli polish i hallen uppe och i trappan för det hade jag hemma men här nere fick det bli vax. Jag tog ett tag över dörrarna också med teakolja så de skulle bli lite fina. 
Ja. Jag tog en bild på trappan också. Den ser så mycket fräschare ut med polishen men vi vet att vi måste göra något åt den vid något tillfälle. För den har sett sina bästa dar. Men för nu duger det utmärkt. Allt redo för inflyttning på måndag. Nja. Kanske inte allt. Vi har mycket kvar att packa ner i lägenheten. Även om vi gjort ett hästjobb idag så finns det fortfarande en hel del kvar. Men huset. Det är klart för inflyttning! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar