fredag 9 maj 2014

Den stora planen - status


Ibland måste man pausa och se hur långt man har kommit från där man var. Vi hade ju en hel del planer när vi flyttade in. Så jag tänkte delge hur långt vi har kommit och vad vi har kvar att göra. Planen helt enkelt.

Från början så hade vi några stora saker som vi skulle ta tag i och göra:
1. Badrummet - totalrenovera
2. Köket - totalrenovera
3. Tvättstuga
4. Elen - byta ut
5. Dränera huset
6. Installera bergvärme
7. Hängrännor och vindskivor
8. Uppdatera fönster
9. Räcket på balkongen
10. Byta ut entrétaket

Ja. Det var mycket mer som vi också ville göra men det här var de stora och vikiga sakerna. Så låt oss se hur långt vi har kommit på den här listan.

1. Badrummet
Totalrenoverat och Klart.

FÖRE                                                                         EFTER
FÖRE 
                                                                                                       EFTER


Jag har redan skrivit en del om badrummet här men för att sammanfatta lite kort. Vi valde att leja ut detta och hade Bad & Keramik Montage som gjorde jobbet. Vi valde ut kakel, duschvägg, handdukstork och toalettstol hos Kakelpalatzet i Mölndal. Vi tänkte att vi skulle använda IKEA kommod och spegel men de var för stora, insåg vi. Så klinker (där inte kakelpalatzet hade en enda brun platta som de kunde leverera), kommod och spegelskåp blev inköpta på Konradssons istället. Kakelpalatzet kunde inte heller leverera den handdukstork som vi valt så Rafael på BKMontage åkte till en annan leverantör och valde ut lite olika handdukstorkar och MMSade bilder och pris till mig för godkännande. Det tycker jag är service. När jobbet var gjort så sa han också att vi skulle vända oss till honom om det var något som helst strul. Det blev lite strul med handdukstorken så jag ringde på fredagen och redan på måndagen var han och en annan kille där och fixade problemet. Bra killar. Rekomenderar.
Om jag fick göra om jobbet igen så hade jag anlitat Rafael igen. Men jag hade inte valt Kakelpalatzets grejer utan valt Konradssons hela vägen. De hade bättre utbud och finare grejer och var bättre på leverans. Långa väntetider i butiken men när man väl fick hjälp så var det definitivt värt det.
2. Köket
Totalrenoverat och Klart.

FÖRE


                                                                                EFTER


 
FÖRE


                                                                                EFTER

Vi valde att leja ut även köksrenoveringen. Men här gjorde vi lite själva också för att hålla ner kostnaden lite. Vi rev ut det gamla köket och skruvade ihop stommar och lådor till vårat nya IKEA kök. Vi valde också en annan leverantör för diskbänk eftersom vi ville ha den måttanpassad. Neonela hette företaget som vi beställde diskbänken ifrån och det hade jag gärna gjort igen. De var superbra att jobba med och hade bra koll på allt och levererade smidigt och punktligt och tog sig tid att se till att allt gick bra. Gillar.


3. Tvättstuga
Nya maskiner.

Vi har satt in nya maskiner men det finns mycket kvar på att-göra-listan. Men för nu fungerar det och det är bra.


4. Elen
Delvis klart


Vi har bytt ut proppskåpet i källaren och installerat jordfelsbrytare. Vi har också lagt in ny el i kök och badrum när de renoverades så det är klart. I resten av huset behöver vi dra om elen men så länge det fungerar så fungerar det. Vi kommer nog inte stressa alltför mycket med detta.


5. Dränera huset
Nä. Och det här är ett medvetet val. Vi har valt att inte göra något med detta. För vi har inget problem med fukt. Så vi kommer inte göra något med detta förrän vi vill installera golvvärme och inreda källaren fullt ut.

6. Installera bergvärme
Klart.

Beskrev detta här och det är väldigt skönt att ha det på plats.


7. Hängrännor och vindskivor
Inte påbörjat.

Här är ett litet dåligt samvete. Vi har inte påbörjat det här jobbet. Vi har tagit kontakt med Mats på ??? och han hoppas vi skall kunna hjälpa oss med det här.


8. Uppdatera fönster
Inte påbörjat.

Har pratat med min kollega J som skall hjälpa oss med det här jobbet. Han trodde inte det skulle vara några problem med att vänta med detta till nästa år så jag tror nog att det blir att vi väntar lite med det här. Finns ju lite andra saker som tillkommit på listan sen vi gjorde den första analysen.

9. Räcket på balkongen
Inte påbörjat.

Det här hade vi väl tänkt att vi skulle ordna nu i sommar. Vi har lite idéer som skall sättas på plats och sen utföras. Vi skall bara komma överens hur det skall vara. Det lär nog ta en liten tid.

10. Byta ut entrétaket
Klart. Men planen för entrén har växt och det har poppat upp lite andra saker här som vi behöver göra.

Så det är status på den första planen men en plan är ju alltid en möljighet till uppdatering och det här var de nödvändiga delarna. Det finns ju alla de andra roliga sakerna som vi inte tagit med men som det finns andra planer för. Så jag tror att vi behöver uppdatera den övergripande planen och sen bryta ner den i delplaner för att få allt på plats.

1. Badrummet - totalrenovera
2. Köket - totalrenovera
3. Tvättstuga
4. Elen - byta ut
5. Dränera huset
6. Installera bergvärme
7. Hängrännor och vindskivor
8. Uppdatera fönster
9. Räcket på balkongen
10. Byta ut entrétaket
Känns ändå bra att kunna stryka en del på listan. Skönt. Nu är det bara en lista för framtiden som behövs. Vad som skall göras framöver och vad vi skall prioritera. Har redan gjort en för källaren här men för resten bör jag nog också ha en. Kul kul. Skall snart sätta igång med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar