tisdag 6 maj 2014

Entrétak på plats!

 Då var det dags att ta ner det gamla taket. Innan jag hann fota en innanbild så var undertaket nertaget. Det gick fort. Men kanske inte så konstigt det höll ju på att trilla ner som det var.
 Fas två var att få ner ovantaket. Det tog lite mer tid och en hel del bändande. Det satt faktiskt fast förvånansvärt bra. Mellan de här taken så gjorde vi en upptäckt av MÅNGA getingbon. Det var nästan löjligt att så många kunde få plats på en sån liten yta.
Men på nära håll och tomma så kan inte jag låta bli att beundra getingarnas ihärdighet. Tänk att de envist bygger på och gör såna här istället för att hitta sig en lagom stor håla som de kan använda sig av så får de för sig att bygga dom här husen och de är inte ens vattentåliga. Hur tänkte de då?


 Kvar i väggen blev tre, avbrutna bitar av trästommen och ett gäng med riktigt dåligt ditsatta tegelstenar. Såg riktigt illa ut. För att inte tala om hålet efter lampan.
 Ja. Det är urgröpningar i teglet. Ser verkligen helt tokigt ut. Jag insåg också att vi inte kommer kunna skarva en av sladdarna. Den räcker helt enkelt inte till för att göra det så vi måste dra om dessa trådar. Så pestigt. Jag hoppas att kollega J har lust att komma förbi och fixa det här för oss så vi får fungerande sladdar ut till lampan. Apropås lampa så har vi fortfarande inte köpt in någon. Det är lite av ett problem. Kommer väl sluta med att jag akutköper en som T kommer vara missnöjd med.

 Så efter en eftermiddags hårt slit så hade det borrats (slagborr lånad av granne. Tack rara du som visade sån omtanke om dina grannar!) och pluggats och en av de nu svarta hållarna var satt på plats. Jag tillbringade ganska många dagar med att spraymåla takdelarna svarta. Ville inte ha dem tråkgrå.

 Sen blev vi bjudna på middag av våra rara vänner A och M! Inte nog med att de fick slita ut sig med att hjälpa till att riva och fixa tak. De fick också äran att bjuda oss på middag. Nä. Faktum var att de hade erbjudit sig att ordna middag åt oss någon dag så det var den här dagen. Och vilken mat! Mums! Och vi hade rester nog för lunch till hela familjen dagen efter. Så jag undrar vilken arme de hade tänkt bjuda in till middagen.

 Här är det senaste tillskottet till våran ökade kompisbarnskara. Lilla S som sover sött efter att mamma A proppat henne full med mjölk. Så gosig liten prinsessa! Men ligga hos mig gick inte. Då blev det fullt skrikkalas. Jag har helt tappat greppet. Fast så är ju min mista lille prins 1,5 år redan. Tänk vilken stor gosse och tänk att han varit så här liten.
 Dagen efter var det dags att avsluta jobbet. T gjorde en stor insats medan jag pillade runt med pojkarna som var sura och griniga av att inte lagt sig i tid. De dåligt ditsatta tegelstenarna stör mig lite. Jag såg till att ta ner lite av den utstickande klumparna med bruk så det ser lite bättre ut men det är inte på långa vägar bra. Men vi får nog leva med det. Lite mer bruk skall vi i alla fall peta in i de största hålen och försöka täcka igen hålen där trät sitter.

   FÖRE

DELVIS EFTER
Jag inser att man kanske inte skall ha en efterbild när bara taket är utbytt. Det är så mycket som är kvar på listan. Det syns inte på den här bilden men vi har faktiskt börjat fixa räcket också. Återkommer med mer info om hela den processen. Känns som det kan bli ett maraton i längd. Vi måste även göra rent trapporna med högtryckstvätten. Den måste med från stugan nästa gång vi åker dit.

En liten närbild på taket. Det är ju inte helt snyggt under taket där de gamla taket har suttit fast så det måste vi lösa men vilken skillnad det blev inne i hallen med det här taket istället. Ljuset når in ordentligt nu. Så skönt! Nu är det bara resten kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar