onsdag 18 juni 2014

Fick väl städa också då....

Det var ju inte så mycket kvar på listan för trappa och entré. Kände att jag kanske borde ta tag I några av sakerna som var kvar.
Så jag såg till att involvera pojkarna i städning av trapporna. De var mer entusiastiska än till något vidare hjälp men de hade så roligt så det kunde det vara värt.
 Fick ställa dem i duschen efteråt för de var varken torra eller rena efter att ha lekt i Muddy Puddles som bildades av smutsvattnet. Jag provade att skura trappan med svamp. Prova inte det. Det var bara bra för E för att kunna krama ut vattnet på sig själv men för rengöring så var det värdelöst. Jag hade ingen rotborste hemma så därför provade jag svamp men som sagt gör inte det.

 Istället hämtade jag en gammal diskborste och de kan jag säga är faktiskt bättre än en rotborste för det här ändamålet och det har med handtaget att göra. Eftersom det är en massa vinklar och vrår så gör handtaget att man lättare kommer åt så plus för diskborste i den här aktiviteten.

 Efter en del skurande och hällande av vatten så kände jag mig nöjd. Det är inte fläckfritt och heller inte perfekt men det var inte riktigt det jag strävade efter. Jag ville bara inte ha det grönt. Så det blev inte högtryckstvättat med det blev tvättat i alla fall. Så en sak till att stryka från listan.


Före tvätt:

Efter tvätt:

Jag har även avslutat lackningen av ytterdörren. Hade ju två lager lack kvar när jag skrev om trappan sist men de är avklarade nu så nu hoppas jag att dörren skall hålla några år till.

Satte även upp ringklockan. Den har ju bara legat i källaren två månader eller nåt sånt så det kändes som dags att sätta upp den. Vi köpte en trådlös variant från Joel som heter Response. Den stora delen kan man antingen hänga upp inne eller så kan man bära med sig den. Det lär ju vi aldrig göra så hängas upp fick det bli. Eftersom den är vit och diskret så kunde vi hängt den innanför dörren. Inga problem. Men eftersom det går att hänga den längre in i huset och signalen ändå skall nå så jag hängde upp den vid trappan ner till källaren. Källaren är det enda stället som det kan vara svårt att höra om någon är vid dörren så det kändes som en smart idé.
 
Ute skruvade jag upp själva ringknappen. Den är grå. Det var ju inte helt bra. Alltså jag trodde vi hade köpt en svart. Men den är ju verkligen grå. Vi satte den på samma ställe som den gamla klockan hade suttit eftersom det fanns hål i karmen som vi gärna inte ville visa upp. Nu sitter den i alla fall på plats och den fungerar som den skall.
 
Efter trapptvätt så kunde T och jag även sätta oss på trappen och fira med en kopp kaffe så även den punkten är nu avklarad. Fast pojkarna tyckte det var roligare att visa sina kullerbyttakonster så värst mycket lugn och ro var det inte tal om.


Så eftersom listan är i stort sett klar så behövde jag en ny plan för utsidan. Det finns ju den stora planen för trädgården men eftersom man måste sålla och göra lagom så är det här den lite mer rimliga planen för sommaren.

Så här är den:
1. Fixa ny stolpe för brevlådan och snygga till brevlådan
2. Fixa räcket på balkongen och en ny trappa
3. Fixa armeringsjärn och sätta ner i ena rabatten för att växten (vilket det nu är) skall kunna klättra
4. Fälla trädet/busken i rabatten
5. Snygga till formen på ena syrenen
6. Rensa rabatterna på framsidan från ogräs
7. Flytta prickblad från rabatten bredvid dörren till rabatten mot nya gräsmattan
8. Ta bort andra växter från rabatterna bredvid dörren.
9. Ta bort jordlager från rabatterna bredvid dörren.
10. Lägg på tidningspapper och singel i rabatterna bredvid dörren och lägg upp lite stora snygga stenar.
11. Så lite matnyttigt i rabatten bredvid nuvarande trappan vid balkongen.
12. Flytta växter till den rensade rabatterna.
13. Så gräs där vi inte längre skall ha kvar växter.

Så en rätt kort lista. Det är väl bara brevlådan, balkongen och singel som kommer kosta oss några pengar. Såna planer är nästan de bästa. Inte för att jag inte gillar att spendera för det göra jag utan snarare för att det är så kul att göra saker gratis också!

 Så för att motivera mig själv så tar jag med lite fina foton på våran riktigt fula brevlåda. Brädan som håller upp den håller på att vittra samman. Det är en stor inbuktning på framsidan av lådan, femton är skrivet med tusch på framsidan och en ingen reklam skylt som är halvt avflagnad. Och allt står i en ormbunke.

Tur att grinden är målad i alla fall. Den är snygg. Klätterväxten som klättrar mellan grinden och brevlådan vill jag nog göra något mer med. Undrar om T är ok med valv? Fast frågan är om jag är ok med det? Men jag kanske skall fokuserar på min lilla plan först. Kanske ticka av något av den listan innan jag börjar addera mer saker.  Det är väl bara att sätta igång. Fast jag kanske skall göra några mer uppdateringar inomhus också. Små. Inget stort nu när det är sommar. Tror jag i alla fall. Kanske om vädret blir kasst. Då kan man alltid göra saker inne. Har ju en hel källare att fixa och det är en väldigt fin plan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar