onsdag 11 juni 2014

Trappa, räcken och dörr - Klart!

ÄNTLIGEN!!!
Ja det behövs tre utropstecken efter det äntligen för det är så skönt att det äntligen är klart. Vad? Kanske man kan fråga. Ja. Rubriken talar ju om det. Våran entré har fått sitt ansiktslyft. Det har tagit hela våren känns det som. Vädrets makter har inte alltid varit på våran sida. Så fort jag tänkt måla så har det regnat och så fort jag fått en stund över så har pojkarna velat ha uppmärksamhet och tiden har runnit iväg.

Jag har ju skrivit om hur vi slipat ena räcket och hur vi bytt ut taket ovanför ytterdörren. Men det fanns ju lite andra saker på våran lista. 

1. Ta ner skylten med välkommen till V och B
2. Ta ner lampan och spraymåla svart. Nu ser den mest sliten ut
2. Ta ner lampan och köp ny lampa som inte är sönderrostad och sätta upp den istället.
3. Ta ner entrétaket på ett lugnt, sansat och säkert sätt
4. Sandpappra och lacka om dörren. Kolla efter bra utomhuslack på Flügger
5. Ta ner de stora rododendronbuskarna Faktum är att vi nog kanske kommer behålla dem något uppstammade. Får se hur det blir.
6. Slipa, rostskydda och måla om räcket
7. Spraymåla stålet på det nya taket svart
8. Sätt upp det nya fina taket!
9. Sätt upp den nya uppdaterade lampan
10. Högtryckstvätta trapporna så de blir rena från alger
11. Pynta med en kruka eller två
12. Ta en kopp kaffe med Tobias på trappan
13. Ta ner ringklocka och ersätta den med en ny trådlös
14. Fixa ny stolpe för brevlådan och snygga till brevlådan

Så kvar är att tvätta trapporna och lacka dörren två gånger till för att få den hållbar igen. Och hänga upp ringklockan. Den är inköpt och väntar bara på att jag skall lacka färdigt.
Stolpen för brevlådan oh brevlådan själv är också kvar. Men jag kommer kalla det här uppdraget slutfört i alla fall. För det är så det känns i hjärtat.
Så låt mig få visa lite före-efter bilder för det är så kul att se skillnad.

Räcke före:                                                                                

                                                 och efter:
 Dörr före:
                                                                                   och efter:

Så entrén i hela sin forna glans
              Och nu:


                                                                             


Jag är så glad att vi i stort sett är klara med entrén. Till och med så nöjd så jag kanske tar och skurar trappan imorgon. Eller kanske inte. Men jag skall i alla fall lacka en gång till imorgon. Jag gillar att dörren nu är lite ljusare. Närbilden visade att nederdelen såg lite svart ut. Det är inte sanning. Dörren ser mer ut som ovan.
 
 Jag har planterat lite blommor i zinkbaljan som vi grävde upp i trädgården tidigare i vår. Nu pryder den sin plats på trappan. Den fina rosa blomman fick jag i födelsedagspresent. Här passar den perfekt.

Jag fick också köpt en plastmatta att ha här på trappan för de ruggigaste kletiga skorna kan få bli lite renare innan man kliver upp för trappan. Köpte faktiskt två stycken. Den andra ligger på balkongen. De var fynd från Ullared. Eller man kanske skall säga Gekås.

Så nu funderar jag på vad jag tycker bäst om? De fina räckena? Lampan? Taket? Dörren? Garanterat inte de skitiga trapporna. Men i övrigt. Check! Dags för nästa plan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar