tisdag 19 augusti 2014

Groventré gör entré

Groventré, oktober 2013
Ok. Det var inte med i planen än men det är väl vissa saker som liksom händer ändå? Har inte ni varit med om det? När saker bara tar plats fast det inte var riktigt meningen? Våran groventré skulle göras någon gång nu i vinter var tanken. Men kanske inte riktigt än hela idéen för källaren kan ni läsa om här om ni vill.
Groventré, oktober 2013
Det hände inte mycket mer här nere efter det att vi flyttat in. Mer än at detta område för skräp samlingar. Ibland lite mindre och ibland lite mer men det var verkligen inget område som jag är jättestolt över.

Groventré, mars 2014
Så när jag skrev om källaren här så var planen för groventrén följande.
- Slänga allt skräp!
- Ta bort plattorna från golvet
- Gjuta igen hålet i hörnet efter varmvattensberedaren
- Måla väggarna
- Byta ut dörr och lås
- Få till någon typ av återvinningsförvaring
- Dörr in till garage
- Göm undan elskåp och annat från väggarna
- Förvaring för skor, jackor, cykelhjälmar, väskor och leksaker

Så vad har hänt här nere sen i mars? Tja inte så himla mycket. Tobias körde några vändor till tippen så vi blev av med en massa bråte men i övrigt så är det samma sunkiga utrymme som när vi flyttade in minus värmepanna. Och inte är det så konstigt heller eftersom vi inte hade med det här i planen än så länge.

Våran dubbelbarnvagn brukar få bo här inne och den halkar gärna ner med ena hjulet i det sunkiga hålet efter värmepannan golvet är lika skitigt och sunkigt som förut och samma gamla fula plattor ligger på det.

Stilbild på sunkhålet efter värmepannan. Den här bilden får mig verkligen att må så bra. Tänk vad mycket fina leksaker som finns i den här samlingen. Tegelstenar, krukrester och gammalt metallskrot. Precis vad man vill ha i en hall.

Rören i taket är något som de löste rätt så bra när de satte in bergvärme men allt går inte att göra åt utan att ta hit en saneringsfirma eftersom rören är inklädda i asbest. Så länge man inte pillar på asbest så är det ingen fara med det så det får vara kvar i taket.

De mörkare fläckarna på väggen är efter strömbrytarna för oljepannan och för elkasett. De nya strömbrytarna och nya proppskåpet är helt klart en förbättring men det borde gå att snygga till väggen lite också. Sen vill jag verkligen inte se de här sakerna alls.

Skor och sopborste. Det är det som vi har i det här hörnet. Elkasetten har suttit där de två rören kommer ut ur väggen. Golvlisten går inte längst med hela den här väggen heller utan slutar ut till vänster i bild. Golvet är så skitigt! Det går inte att hålla rent. Matta skulle vara bra.

Så sist men inte minst så måste ju den lila väggen nämnas. Vad tänkte den gode V med när han gjorde den? Det finns inget i hela huset som matchar den här väggen. Jag har svårt att tänka mig vilken inredning som har inspirerat till detta. Så när systerdotter E var på besök så fick hon tillbringa en stund med att stirra på en vägg. Hon tyckte det var skittråkigt och vill inte göra det igen men saken är den att det kom ut mycket goda idéer av detta väggstirrande. Så det har börjat hända saker här nere! Så snart kommer det ett inlägg med vad vi har gjort hittills. Jag är så stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar