tisdag 2 september 2014

Balkong - Före/Efter

Så nu är vi så klara som vi nog kommer bli med balkongen för i år. Vi behöver fortfarande måla stolparna. Men det är nog bara att inse att vi nog inte kommer göra det innan vintern. Är det en bra idé? Nä. Men vi får leva med det beslutet.

Före
Så utan att gå in på några detaljer. Låt oss ta och visa lite före och efter bilder.
Efter
För att få detaljer om hur T och hans far byggde räcket så titta här. Den gamla trappan är kvar men någon gång i framtiden kommer vi nog att försöka ta ner den också.

Före
Efter
Från ett räcke till en bred härlig trappa. Mycket mer välkomnande. Nu saknas det väl en fin uteplats att komma ner till men det får vänta tills tid och ork finns.

Före
Efter
Tomaterna är kvar på samma ställe. I samma krukor. De är inte de finaste som finns men de är lagom stora för tomater. Och som syns på den här bilden. Vi har faktiskt piffat lite också. Vi hade en soffa på balkongen i våran förra lägenhet och den gruppen fick följa med hit. Det kanske inte riktigt passar in i stilen men oj vd skönt det är med lite ombonat och lite möbler här uppe i det som tidigare var en död yta.

 Låt oss titta lite mer på den här myshörnan. Här fick vi inte plats med hela soffan i en del. Så bred är inte våran balkong men eftersom den är uppbyggd i sektioner så använde vi två av mittendelarna ihop in mot väggen och en hörndel längst ut. Sen tog vi bordet i mitten och sen ytterligare en hörndel som en liten fåtölj i förgrunden framför soffan.

 Med lite plädar och lite extra kuddar så blev den här hörnan extra mysig. Nu på hösten så lär plädarna behövas.

 En liten annan vinkel. Här ser man bordet också som står emellan soffan och fåtöljdelen.

 Bordet fick en Höganäskruka med blommor och tre värmeljushållare. Dessa är också kvar sen lägenheten så inget nyinköp har behövts för att piffa här på balkongen. Här syns också tydligt att stolparna på räcket inte är målat så fokusera inte på det.

Jag har också lagt en fäll av fårpäls här ute också. Det är inget skinn utan det är tovat på baksidan. Det är min rara svärmor som gjort denna och två till åt oss. Det är lyxigt att ha en svärmor som fixar så mycket åt oss. Tack rara G! Det är väl meningen att vi skall ha dem i stugan på köksstolarna eftersom det är väldigt kallt om baken när man är där höst och vår men den är så fin så jag vet inte om den får följa med till stugan.


 Så en sista vy från trappan på våran nya lilla myshörna. Nu hoppas jag att vädret håller i sig ett tag så att vi kan njuta ordentligt av vårat lilla hörn innan det är dags att packa ihop för vintern. Vintern. Deppande. Men än så är det brittsommar. Låt oss njuta här och nu! Och kanske planera lite mer för källaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar