fredag 28 november 2014

Hur saker hänger ihop

Det finns alltid de där planerna som är beroende av andra planer som drar med sig en tredje plan som utökas till att inkludera fem-sex andra planer. Det här är lite spännande, tycker jag. T brukar sällan tänka på det här sättet men det gör jag. Jämt. Så jag tänkte nämna en sån plan här och hur det hänger ihop i det stora hela.
Snart kommer pojkarna behöva ha var sitt rum. Inte för att det är någon kris än. De sover gott tillsammans och E har ju nu fått bort fronten från sin säng så nu är han en stor kille som själv kan kliva i och ur sin säng. Han är mallig. Min lille kärleksgosse.


Men snart så kommer vi behöva byta ut hela sängen mot en större säng. Jag kommer nog köra på samma sak som för J. Alltså att han får en 90 resårsängstomme med en tjock bäddmadrass som får stå på golvet ett tag. Men två 90x200 sängar har svårt att få plats i deras rum.

Så de kommer behöva varsitt rum. Så vi behöver göra ordning ytskikten i det som nu är vårat sovrum till att matcha önskemålen hos lille E. Och flytta över honom dit. Och kanske också fixa iordning Js rum. Våran äldste börjar ju faktiskt bli stor. Våran lille buffa-buffa. Vi har ju tänkt att han skall ha sin säng på byråerna som vi har deras kläder i nu. Det hade varit fräckt. Och så får ju J lite mer golvyta på köpet.
Så om E skall få vårat nuvarande sovrum så får ju vi flytta ner vårat sovrum till lek/gästrummet. Det har ju hela tiden varit planen så inga problem med det. Fast då kommer vi behöva flytta ut våra kläder uppifrån också. Och ner till obefintliga garderober. Så vi behöver bygga garderober i vårat blivande sovrum först. Det finns en plan för en platsbyggd lösning. Det kommer bli så snyggt. Och så nya tapeter och gardiner och sen är det bara att flytta ner sängarna.

Men då var det det här med bäddsoffan och leksakerna som nu finns i lek/gästrummet. De behöver hitta andra hem. Så bäddsoffan skall användas i vardagsrummet som soffa där. Ok. Inga problem. Det är bra att lägga upp de sofforna som vi har nu i vardagsrummet under bortskänkes på Blocket och sen flytta ut bäddsoffan och köpa en ny fotölj. Om vi kan komma överens om fotölj. T vill gärna ha en snurrvariant typ Tirup från IKEA. Jag vill ha Strandmon eller Stockholm fast gäna i någon annan färg. Så det kan väl bli en diskussion.

Leksakerna får till mesta del flytta upp till killarnas rum och hallen där uppe men en del kommer väl få finnas kvar i lådor i köket, tänkte jag. Så jag behöver tömma några lådor. Det ligger en hel del fel saker i de där lådorna som det är idag så det gör nog inget att ha en liten utrensning. Men då kommer ju funderingen på vart svärföräldrarna skall sova när de kommer och hälsar på. Jag vill helst inte behöva kvartera in dem i vardagsrummet. Det går väl att temporärt flytta pojkarna till samma rum och låta G och H få bo i Es rum när de hälsar på. Men så tänker jag. Hade det inte varit bra om de kunde få ett eget litet tillhåll där de kan få sova ostört en lite längre stund än till klockan 6?

Så då tänker jag att vi skulle kunna fixa iordning hobbyrummet i källaren till att kunna användas som gästrum också. Det är ju inte optimalt att bo i källare men det är faktiskt ganska stora fönster där nere och på sommaren är det svalt och gott. På vintern behövs kanske lite mer värme men det går ju att ordna med extra element. Och det är helt tyst där nere även om killarna brötar loss för fullt precis ovanför. Det finns bra saker med betongvalv.

Större problem är ju att det ser ut som Monicas Closet här nere. Så kan det inte se ut om det skall sova gäster här nere. Så då behöver vi ordna till förvaring till våra lådor med skor, extrakläder, julpynt och annat bra att ha. Så om vi köper ett hyllsystem och sätter upp på ena väggen med en golv till tak vit gardin framför så har vi ganska mycket yta som vi kan göra annat med. Som att få till en bra gästsänghörna/soffa och dataspelshörna och ett pingisbord och hängställe. Men för att det skall bli av så behöver vi först måla golvet och väggarna. För just nu är de väldigt sunkiga.

Så när min käre T frågar om vi kan slänga/sälja av våran soffa från vardagsrummet och flytta bäddsoffan till dit istället och jag säger att "Jo, det kan vi göra men först så behöver vi ordna med förvaring i hobbyrummet." så finns det en logik i det svaret. Det kanske inte alltid är självklart för andra att förstå den här kopplingen men för mig är det fullkomligt logisk. Det är en del av en plan. En större plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar