måndag 3 november 2014

Mer gräsmatta

Vi hade en plan på vad som var kvar att göra i trädgården och jag skrev om det här. Det var många punkter kvar på våran lista. Bland annat den här gången.
 Alltså det är gången till vänster om man tittar från trappan till huset och kollar till vänster om gångvägen upp till huset. Som syns på bilden ovan så är gången väldigt övervuxen och stenarna som kantar gången till rabatten består av blandat bumlingar och slät kantsten. Vi ville byta ut den här raden så att det bara är kantsten kvar mot rabatten för att få en lugn, fin och jämn kant på samma sätt som vi gjorde på andra sidan av gången upp mot huset.

Vi har ju haft lite gångar som inte har gjort oss speciellt glada och som har slutat i ingenting. Vi har inte förstått syftet med dem eller velat ha dem kvar.

Gräsmattan som är runt syrenen anlade vi i mitten av september och jag skrev om det här. Jag kan väl ärligt säga att det är väldigt lite gräs och väldigt mycket annan växtlighet där men det är i alla fall grönt. Tillbaka till gången. Vi började med at plocka upp stenen i mitten av gången och använde stenar från sidan mot gräsmattan till att ersätta bumlingarna på rabattsidan som vi skall ha kvar.
 
Resten av stenarna ställde vi upp runt de uppklippta rododendronbuskarna vid trappan. Det är ju inte en permanent lösning men eftersom den växtlighet som fanns här inte skall vara kvar så var det rätt bekvämt att lägga stenarna här så länge.
 
Sen skyfflade vi hit jord från baksidan där vi har mer jord än vi behöver. Vi valde att strunta i att använda sanden här.
Vi skulle ha kunnat använda den för våran stenläggning och vi hade tankar på det men vissa saker får vi inte till helt enkelt. Vissa saker orkar vi inte göra. Det här var en av de sakerna. Vi kommer säkert att ångra oss när vi får betala en massa för sand men det må så vara.

Efter många lass med jord och en hel del krattande av jorden och plockat upp så många av de lökar som jag kunde hitta och lagt dem i rabatten istället så såg det ut så här istället. Väldigt mycket bättre än innan.
 
 På lite håll. Här kan vi se de stöd som vi satt upp för klätterväxten som vi har i rabatten. Det är bara pinnar som jag dragit ner i marken. Det är heller inte en permanent lösning. Tanken är att vi skall ha ett armeringsrutnät?, alltså sånt som man kan lägga i husgrunder och annat, här istället.

 Här är den nya delen av gräsmattan. Alltså vi har lagt ut gräsfrö. Men jag tror inte att det kommer växa nåt här innan våren. Vi får väl se. I vilket fall som helst så ser det i alla fall lite renare och snyggar ut nu än det gjorde innan.

 Vi tog även bort rosenbusken i änden av gången. Den har nu fått ett nytt hem i rabatten bland alla andra rosor som vi flyttat på.

Så nu kan man se symmetrin från trappan. Ingen mer fånig gång som leder ut i ingenting. Det är rent och fint. Även om det inte finns något gräs där än så kan jag se det i huvudet. Hur det kommer se ut. Nästa sommar. Men för nu är jord bättre än gång. Jobbet avslutat och en sak till som vi kan bocka av från listan.
 
Så bara för att jag har det så tänkte jag visa en före-efter bild på den här delen av trädgården. Den observante ser att vi har tagit bort en nyponrosbuske också. Den var inte så fin, rosorna luktade inget vidare och den var taggig. Inget positivt alls med den så den fick stryka på foten. Men tillbaka till före-efter. Varsågod.
Före
Efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar