onsdag 5 november 2014

Rundtur - Entréplan

Nu är det lite drygt ett år sen som vi var på visning i vårat hus. Det har varit vårat sen i december men jag räknar ändå från oktober när vi tittade på huset andra gången som dagen då huset på något vis var "vårat". Så jag vill fira detta med en rundtur på hur det såg ut då och hur det ser ut nu.

Entré
Före
Efter
Fas 1 av entrén är avklarad. Någon gång i framtiden så kanske vi bygger till en farstu.

ENTRÉPLAN
Hall
Före
Efter
Hallen är väl på det hela taget klar. Det som vi gjort har vi skrivit om här. Det skall till en större sisalmatta och dörrfoder och taklister behöver målas.

Vardagsrum

Före
Efter
Före
Efter
Vardagsrummet blev akutmålat kvällen innan vi flyttade in. Vi är väl inte helt nöjda med soffan här inne så den skall väl bytas ut mot bäddsoffan som nu står i gästrummet. Gardinerna behöver strykas "kortare" med band från IKEA och våran resetavla skall göras om men i övrigt är väl det här rummet rätt så klart. Funderar lite på att schablonmåla men vi får se hur det blir med det.

Balkong

Före
Efter

Före
Efter
Den här känns rätt klar nu. Förutom att vi inte har målat stolparna på räcket. Det är något som ligger högt på att göra listan men det regnar alltid när jag vill göra det.

Kök
Före, kök mot matsalen
Efter, kök mot mera kök
Före, vask


Efter, vask
Före, matsalsdel

Efter, matdel
Före
Efter
Eftersom vi tagit bort väggar, en dörr och en serveringsgång så är det lite svårt att få till bra före och efterbilder men jag hoppas att själva idén kommer fram på bilderna. För mer info om jobbet som våra byggare gjorde så titta här. Det enda som är kvar här inne är att sätta in en kamin i hörnet vid städskåpet.

Sovrum
Före
Efter

Före
Efter

Det här rummet används som gästrum/lekrum idag. Det är inte den slutgiltiga lösningen för det här rummet. Inget av det "riktiga" arbetet är påbörjat här inne för att göra om detta till vårat master bedroom men det finns planer.

 Badrum
Före
Efter

Före
Efter
Det här rummet är helt klart. Vi kommer inte att renovera det här igen inom överskådlig framtid. Fönstret skall fixas till våren när vi renoverar resten av fönsterna så sen är det här rummet helt klart, anser vi.

Så det här var entréplanet. Jag tänkte visa även ovanvåningen och källaren med lite före-efterbilder. Mycket jobb är ju fortfarande pågående men entréplanet är det som vi är mest klara med och det känns bra. Hoppas ni gillat rundturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar