tisdag 2 december 2014

Adventskalender

Ok. Nu har jag världens gulligaste killar och naturligtvis så vill jag ge dem en adventskalernder. Så jag gjorde en hel del efterforskning på vilken typ jag ville ha. Funderade mycket på askar från Panduro, Lego adventskalender men fastnade till sist för något i stil med vad Little Miss Fix It gjorde här. Så tack så mycket för inspiration men jag vill ju göra min egen variant vilket jag faktiskt tror är hela meningen med att göra ett sånt inlägg. Att man får lust att prova något. Nu kommer det här inlägget lite efter fullbodat faktum så här den 2 december men det är ju bara att spara idéer....

Så det jag ville ta med mig från den begåvade Sara är hur man gör påsar.

Så jag började göra påsar. Det är väl bara att inse att göra påsar tar tid. Inte nog med att jag behövde göra 24 stycken. Jag har två pojkar och de behöver ju varsin påse för varje dag. Så det blir ju 48 påsar. Det är många påsar det.

 Som tur är så hade syster S och systerdotter E en ledig kväll och kom och hälsade på. Vad är väl bättre än att göra påsar? En hel del skulle jag nog vilja säga men eftersom det var aktiviteten som jag jag bjöd på så var de änglar och ställde upp mot att de fick te och popcorn.

Jag tror syrran uppskattade teet och systerdotter uppskattade popcornen mest. I alla fall. I slutet av kvällen så var alla 48 påsar klara. Hurra.

Så när jag hade påsarna klara så funderade jag på hur jag skulle hänga upp påsarna. Här funderade jag på att återanvända Sarahs idé med en stiliserad gran. Så jag provade det. Och gav upp den tanken och tänker inte ens visa bilder på det för det blev helt enkelt inte bra. Alls.
 
Min nästa idé var att återanvända tvättlinan som vi använder för konstutställning för killarnas alster och som vi har inne i lek/gästrummet. Men det såg lite tråkigt ut när jag tagit ner alla teckningar. Så jag tänkte en ljusslinga kunde göra jobbet och få det att se lite roligare ut. Sagt och gjort så hämtade jag en ljusslinga i källaren och satte runt om krokarna. Det hängde naturligtvis inte så speciellt rakt eller fint eller i nivå med tvättlinan. Men inte något som inte klädnypor kunde råda bot på.
 
 
Så det var till att plocka fram klädnypor. Naturligtvis kan man köpa nya flådiga eller träiga och spraymåla dem och göra en massa fina saker med dem. Det finns en massa fina exempel att hitta på olika bloggar. Där man har siffrorna på klädnyporna. Eller sparymålat med glitter och så vidare. Allt detta är jättesnyggt men jag håller på att fixa ett trapphus och en övre hall och försöker julpynta samtidigt så kanske det kan bli något med den idén. Något annat år. Så jag valde den enkla vägen och gå ner och hämta från tvättvindan i källaren och ta de som fanns hemma.
 
 Så det här är min variant på adventskalender. Eftersom killarna är nästan lika gamla så är det liknande saker i båda påsarna så det inte skall bli något bråk. Jag hade en sån där god idé på att ha aktiviteter i en del av paketen och små presenter i andra och små pysselsaker i andra. Fast efter min runda till Ullared så blev det leksaker, kinderägg och små godis i de flesta. Enkelt.

 Några paket var lite för stora för mina påsar så här gjorde jag antingen större påsar eller så slog jag in saken i vanliga paket istället.

Pyssel och sånt lär vi göra ändå. Har en massa ofärdigt pyssel i källaren som skall fixas inför jul. Dags att ta tag i mossa, amaryllis, hyasinter, tomtar, ljusslingor, pärlor och pom-pom och annat pynt!

Och efter två dagar så har den här adventskalendern varit en riktig hit. Det är en enkel lösning med material som vi kan använda till annat sen och har använt till annat tidigare. Sånt gillar jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar