söndag 7 december 2014

Ytterligare en snickarbod

Så vi var i stugan i helgen. Vi var tvungna att stänga av vattnet inför vintern så det inte skall frysa i ledningarna. Tömde även kylskåpet. Även om det den här vintern nog kommer klara sig nu när vi fått en luftvärme pump installerad. Så skönt att komma dit och det inte är svinkallt. Och att slippa gå upp mitt i natten och elda för att inte frysa ihjäl är också väldigt skönt. Killarna kan till och med sova i sina egna sängar utan att jag är orolig. Men det var ju inte luftvärmepump som jag hade tänkt att skriva om utan det andra jobbet som vi fick göra.
Sist vi var uppe så insåg vi att våran snickarbod som är ett litet krypin påbyggt på vårat duschrum/hus. Det är alltså tre små ruckel som är hopbyggda och där ena rucklet är dusch och varmvattensberedare, ett är förråd och ett snickarbod. Det är alltså snickarboden till vänster i bilden ovan och duschrummet till höger och förrådet är bakom duschrummet. Det är ett väldigt gammalt foto som kanske syns på lille J. Vilken liten plutt han var! Vi försöker undvika att fota rucklet. Det är inte det snyggaste som vi har. Hela denna konstruktion håller på att ge upp livet och vi gör inga livräddande åtgärder. Planen är att riva hela rasket. Det som hindrar oss är att vi då inte kommer ha någon dusch och vi behöver köpa och flytta varmvattensberedaren inomhus någonstans.

Så fram tills dess att vi kan riva hela rasket och bygga ut stugan, behövde verktygen något annat hem. I vanlig ordning är det pengar som är den styrande faktorn här. Håll tummarna för att duschrummet håller ett tag till. Annars får vi duscha hos pappsen men det är skönt att kunna diska i vatten från kranen istället för att värma på kaminen eller spisen...Så varför visar jag bilder på en skrubb med röd vägg och inte en snickarbod? Bra fråga. Kul att du undrar. Det är hit in som jag tänker flytta snickarboden och ärligt så missade jag att fota inne i den gamla snickarboden innan T redan hade börjat flyta ut hyllor och verktyg.

Vi har använt detta som lekstuga till syrrans ungar men det är väl bara att inse att detta har blivit mer förråd och leksaksförvaring än riktigt utnyttjat. Och outnyttjat är aldrig bra i min bok.
Så ut med leksaker och in med verktyg. Men att ha två hänghyllor är inte riktigt optimalt för att kunna förvara verktyg.

Så jag skruvade ner hänghyllorna och återanvände dem till att istället bygga en lång bänk längst med fönsterväggen. När bänken var färdig så flyttade vi in verktygen hit. Vi skulle väl ha sorterat mer än vi gjorde men det finns bara så mycket som man orkar med att göra. Vi tyckte att det var viktigare att få verktygen flyttade än att sortera igenom dem.

 Vi satte även upp hyllorna från gamla snickarboden här också. De behövde anpassas något i längd men annars var det bara att sätta upp. Det är helt enkelt en fördel med träväggar.

Längst bort i bild så är utgången. Det är en väldigt brant trappa som leder upp till det här utrymmet som är på baksidan av våran stuga. På väggen precis innanför dörren har vi hängt upp lite leksaker som vi använder på sommaren så som krocketspelet och softball racketar.

Vi har satt upp lite jackkroka som vi hängt upp alla sladdar på som vi har här i stugan. Vi borde väl ta in våra slangar också men det gör vi inte. De håller kanske nästa år också sen är det nog dags att investera i nya. De har nog åtminstone 10 år på nacken som det är nog dags som det är ändå.

Mellan dörren och fönstret har vi hängt upp lite av alla verktyg. De här hållarna fanns i den gamla snickarboden också. Vi bara återanvänder. Det var inte så att vi sållat. Det kanske syns. Det är ju inte så ofta som vi använder alla dessa gamla, väldigt slitna skruvmejslar och stämjärn.

Hyllan precis innanför dörren håller de viktigaste alltså tumstockar, lim, sekatör, häftpistol och annat smått och gott. Nu har våra verktyg ett hem i alla fall och det kommer nog hålla åtminstone tills vi river det här med. Det finns en plan för det med. Men först kanske vi skall koppla om varmvattensberedaren så att vi säkrar vårat varmvatten. Alla dessa planer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar