onsdag 27 maj 2015

Vi drömmer om ett sovrum

Det är maj. Maj är en månad som tillbringas med att fylla år och försöka vara ute så mycket som möjligt. I år så blev det även resa till Italien med världens goaste tjejer och deras familjer.
Elin, Hanna, Lisa, jag och Alex
Så jag kan ju säga att planer och faktiskt görande av saker hamnar totalt i skymundan. Fast även om jag inte skrivit så mycket eller gjort så mycket så betyder inte det att jag inte planerar. Det är ju en sjukdom som jag har. Så jag skrev om vilka planer vi har och vad vi skall göra i vilken ordning. Även om sovrummet inte ligger på tapeten riktigt än så funderar jag på saker som jag behöver för att genomföra mina tankar.

Så jag funderar. Vi behöver en garderob. Längst med hela den här väggen som vi har leksaker på nu. Ett litet problem är att vi har lampkontakten på väggen precis till vänster innanför dörren. Stor risk för att den kommer hamna inne i garderoben om vi försöker få plats med en 60 djup garderob. Så jag lutar åt att vi kör på lösningen att ha IKEAs Algot serie här också med måttanpassade skjutdörrar från någon annan firma. Jag behöver hitta något som jag gillar.

Hyllorna som jag satte upp här för att husera leksaker är ju inte helt nödvändiga i garderoben. Jag funderar på att flytta dem ner till tvättstugan. Eller upp till Johans rum. Har inte riktigt bestämt mig där än. Återanvändning till andra områden är alltid fokus för mig. Inget slöseri i onödan tänker jag.

Så sen den här bilden togs så har printern fått flytta in i garderoben i hallen. Det lilla köket bor nu nere i hobbyrummet. Jag har haft lite funderingar på att fixa till en lite bättre lekhörna där nere fast jag har ingen bra plan för det än. Det kommer. IKEAs Trofast lösning längst ner till vänster i bilden ovan kommer flytta upp till övervåningen. Till någon av pojkarnas rum. Vi får se vad som händer med det.

Soffan skall ner till hobbyrummet. Tanken var ju att vi skulle ha den här soffan ute i vardagsrummet. Men förrra helgen var vi på Mio och hittade Soffan. Så den får det bli och den här får fortsätta att vara gästsäng. Vilket är en mycket bättre lösning. Slipper vi köpa mer sängar också. Hyllorna ovanför kommer få maka på sig. Var de tar vägen vet jag inte riktigt än. Älskar mina stringhyllor men just här så kommer vi ha en inbyggd lösning.

Skall se om jag kan förklara det här. Längst upp på den här väggen kommer vi ha fyra 60x60 (30 djup) skåp bredvid varandra. De kommer innehålla lakan och handdukar och sånt som vi nu har i klädkammaren där uppe. Under dem kommer vi fästa någon typ av ljusskena. Lite osäker där än men jag kommer nog på något. Eftersom rummet är väldigt litet så kommer vi vara tvugna att sätta sängen mot väggen. Jag kommer med andra ord få hoppa upp i sängen på kvällarna. Så nattduksbord får inte plats. Så jag har tänkt att man kan bygga någon slags huvudgavel med någon form av hylla. Bra om den går ut 30 för att inte överskåpen skall kännas som de trillar ner i huvudet på oss.

Sen är det tapet, gardin och sätta fast blomsterbrädan också. För tapet så lutar jag åt den här fina tapeten från Sandberg som heter Felix Green. Jag hittade den hemma hos kompis E när de letade efter tapeter till sitt kök och vardagsrum. Det var omedelbar förälskelse. Så kan det gå. Jag har tänkt att vi tapetserar alla väggar i sovrummet med den här tapeten. Fast det är ju inte sant. För bakom skjutdörrarna inne i garderoben så kommer vi nog bara måla vitt. Så tapeten kommer finnas på tre av väggarna. Fast vid fönsterväggen så är det väldigt lite vägg. Huvudgaveln för sängen kommer ju vara mycket skåp och sen är det väggen med dörren kvar som är lite vägg. Denna kanske lite tjejiga tapet kommer alltså inte bli speciellt överväldigande i rummet.

Så det är detaljerna som kommer göra det här rummet, tror jag. Ljuset kommer vara taklampan som vi redan har. Våran fina Maskros från IKEA. Under skåpen indirekt ledljus. Sänglamporna från vårat sovrum. Fönstret behöver gardiner. Jag har en idé om vita randiga gardiner. Jag har nog hittat det perfekta tyget för dem på Myrins i Kungsbacka. Skall också köpa tyg för att klä om en fotpall. Jag fick ju en symaskin av min rara make i födelsedagspresent så nu kan jag sy också! Jag funderar också på matta. Vi har ett vackert trägolv fast någon matta behöver vi nog. Går ju inte med något stort eftersom rummet är minimalt fast något borde jag ju kunna få till kan jag tycka.

Så nu är det bara att börja flytta runt. Gästrum till källaren, vårat sovrum ner en våning och killarna få varsitt rum. Till hösten. Kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar