måndag 26 oktober 2015

Garageupprensning

Visst är det charmerande när man har full ordning på sina saker i garaget? Så här såg det ut i vårat garage när handyman J höll på att måla våra fönster. Det var inte mycket som ändrades när han var klar här nere. Fönsterna är på plats igen i huset och de stora verktygen som J har använt har han tagit med sig. Men kaoset var kvar. Det gav både T och mig huvudvärk. Vi gillar inte oordning. Det stör vårat ordningssinne.

Så vi tillbringade en söndag med att röja i ordning och det här är resultatet. Alltså det är ändå inte helt perfekt. Vi har inte perfekt förvaring för alla våra saker men det är VÄLDIGT mycket renare och snyggare nu. 
Saker som förut låg på golvet har nu fått plats i en hylla istället. Spadar och trädgårdsredskap har fått plats ute under balkongen istället (skall visa lite bilder på hur det ser ut under balkongen nu också).

Hyllan är faktisk ett lite hemmahack eller för att använda en populär term DIY. Vi behövde en hylla så vi byggde en av spillvirke. Vi tog vad vi hade hemma och knåpade ihop den här lösningen. Den kommer aldrig vinna pris för snygghet men det är inte heller nödvändigt. Vi har fått upp det som stod på golvet så jag är nöjd. Om det är något som är superintresserad av mått och vilken typ av virke vi använde så kan ni väl höra av er så kan jag kolla.

Så nu tycker jag att det är renare och snyggare och mer ordnat här inne. Nu kan vi gå in här och faktiskt hitta våra saker. Det blev ju en del som vi inte längre behövde.

Och det hamnade utanför garagedörrarna. Snyggt va? Vi fick låna släp från våran granne, återvinningskort från kompis L (tack!) och kunde utnyttja våran nyligen påsatta krok på bilen för att köra till tippen och slänga. Nu finns inget kvar av den här högen längre. Så skönt. Rent garage och ren uppfart. Känns som att vi nu kan krypa in inför vintern och börja fixa inomhus. Finns ju en massa planer inne som vi behöver ta tag i. Bland annat det här. Så kul det skall bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar