lördag 17 oktober 2015

Sista utomhusprojektet?

Ibland så får man en sån där lysande idé. Sån där som man bara vill genomföra med en gång. Fast så har man ingen krok på bilen (åtgärdat i veckan!) och inget släp. Så eftersom det här projektet krävde en del tryckt virke så jag frågaSde våran handyman J om han kunde tänka sig att ta en liten utflykt en lunch när han skulle hämta ställningen för fönsterna för att åka ner till Beijer i Kungsbacka och hämta hem lite tryckt virke.

Så vad hade jag som lysande idé som krävde tryckt virke, undrar du säkert inte men det struntar jag i och berättar ändå. Här på baksidan har vi en fin balkong. Vi gjorde räcket förra sommaren men om man ser under balkongen så ser det inte så kul ut.

Förutom att betongen behöver målas så ser det inte så kul ut här under. Det går liksom inte att ställa något här utan att det på tre sekunder ser SUPER skräpigt ut. Vi har ju inte världens största hus så all plats är värdefull och inte kunna utnyttja utrymmet under balkongen till något vettigt retar livet ur mig.

 För tillfället ligger våra dynor från balkongen, vårat felköp som kallas kvistflis (köp aldrig en sådan för hemmabruk) , stege, lite ved och skräp som borde hamna på tippen snart. Även om det mesta behöver stanna kvar här så vill vi inte se det och om möjligt dölja det för grannarna också så de slipper se vårat skräp.

Så för den här hösten är idén att gömma och glömma. Alltså vi har grandiosa planer för att få till en superfin förvaring för trädgårdsverktyg och sånt men för nu vill vi bara få upp lite virke så vi slipper se hålet under balkongen.

Så planen var enkel. Väldigt enkel. Vi talar om ett projekt på några timmar om man har rätt verktyg och virke hemma. Vi använde oss av 45x95 reglar som vi skruvade fast med franska skruv i betongpelarna under balkongen.
Sen skruvade vi fast 45x45 reglar från utsidan i 45x95 reglarna. Så projektet var borra, mäta, såga och skruva. Verkligen jättelätt. Det behövs lite verktyg dock för att lösa det snabbt. Har man lite längre tid räcker det med en slagborr (betong kräver det), en såg, tumstock och en skruvmejsel.

 Så T som är grym på att cirkelsåg och slagborr hanterade allt sågande. Jag bestämde, mätte och skruvade.
 .

Så några timmar senare så hade vi det här skyddet under våran balkong. Det är så skönt att kunna slippa se skräpet som vi nu faktiskt kan gömma under balkongen nu.

 Vi trampade ner alla höst2 blommor när vi skruvade men de tar sig säkert till nästa år igen. Det verkar inte finnas mycket som tar död på dem ändå. Rosen som vi också råkade trampa ner är det nog värre med men låt oss hålla tummarna.

 Från insidan så är det nu mörkare. Fast det kanske är bra för att gräset skall sluta att växa här under. Det är inte heller så att det är ordnat med perfekt förvaring och upphängd stege och annat sånt där som man brukar se i efterfoton men för oss är det här tummen upp!

 Nja. Ok en halv tumme upp. Jag hade tänkt lite fel (hänger huvudet). Jag hade räknat snålt med ribbor. Så vi saknar exakt 2 st 45x45 4200mm och 4 st 45x45 3600mm. Så kan det vara. Fast nu har vi ju dragkrok på bilen och en snäll granne som nog kan låna ut sitt släp så vi kan åka och handla de sista ribborna. Frågan är om vi gör det den här hösten eller om vi väntar till våren istället när vi skall göra vårat utekök! (Japp. Det finns en plan på det med) får framtiden avgöra. Det är inte superviktigt.

Finns ett annat pyttepytt problem. Som kanske inte syns på den här bilden men det är uppenbart om man står på andra sidan trappan upp till balkongen. Ribborna längst in är spikraka. Jag använde vattenpass för att få det helt rakt. Problemet är att balkongen lutar ut för att vatten skall kunna rinna av. Och det gör att trappan också lutar ut och med spikraka ribbor under trappan så ser det ut som jag varit jättefull när jag skruvade upp dem. Så för att tillfredsställa ögonen så måste vi skruva loss ribborna längst in och sätta dem snett. Ibland är det helt enkelt helt fel att använda vattenpass! Så kan det vara. Får se om vi hinner med det imorgon. Men för den här dagens jobb är jag supernöjd. Vi hann faktiskt med en sak till idag när vi ändå sågade och skruvade i tryckt virke fast det får bli ett annat inlägg. Kanske imorgon om jag orkar med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar