tisdag 12 januari 2016

Killarna rum - Sängen är klar!

När jag gjorde det här inlägget om Js säng så hade jag en förhoppning om att jag skulle få hans säng klar till hans födelsedag och jag kan bara konstatera att jag har lyckats! Hurra! Inte läst om det? Gå dit och läs första inlägget först och kom tillbaka hit när ni är klara. Jag kan vänta.
Efter
Så. Nej ser inte så jätteannorlunda ut om man bara kollar på den så här. Så låt mig gå tillbaka och förklara vad jag hade kvar. Problemet med Js säng var att när den låg längst in mot väggen så slog han i huvudet när han satte sig upp i sängen. Inte så skönt och eftersom han inte lär krympa så kändes det som en bra plan att få ut sängen en bit från väggen.

 Så eftersom jag visste att jag skulle behöva bygga ut sängen så förberedde jag för det när jag reglade sängen i bakkant. Eftersom vi använt spillvirke som vi hade hemma så är det inte världens snyggast lösningen men jag har suttit på den och det är väl förankrat i väggen så det håller och eftersom det inte kommer synas så spelar det ju ingen roll hur det ser ut bakom.

 Så i byråerna har jag också satt list och sen förankrade jag dessa två lister i varandra för att byråerna skall hålla sig på rät avstånd från väggen men det var sista steget. Först behövde vi bygga en låda/hylla som kunde stödja sängen i bakkant som stöd för att få ut sängen från väggen och för det behövdes det plywood.

 Vi hade några skivor i garaget från när J hjälpte oss med våra fönster. Så dessa tänkte vi skulle få nytt liv. Efter en hel del mätande och kontrollmätande av E så kom jag fram till att jag skulle förbruka två av dessa skivor för jobbet. Inte så pjåkigt. Nu har jag två skivor som jag kan använda till något annat någon gång. Det är tur att vi har cirkelsåg och att jag har en make som kan använda den. Fortfarande tycker jag att den är superläskig och jag har använt den! Verkar inte hjälpa så jag överlämnar just den delen till honom.

 Så med Ts hjälp så hade jag mina delar redo för att skruvas upp på väggen. Som sagt så skulle jag hålla det här projektet billigt så jag använde spillvirke så jag antar att det finns snyggare och bättre lösningar men kanske inte billigare.

 Så här såg låd-hyllan ut när jag skruvat fast alla delar. Jag valde att göra hyllan lite lägre så att saker som läggs på hyllan inte åker så lätt ner i sängen och om man ligger i sängen så slipper man en kant från hyllan som sticker ut. Sen fyllde jag i med fog i alla sprickor och över skruvarna för att få det hyfsat slätt. Jag kämpade inte för perfektion. Det här är ju inte en evighetslösning så ok dög bra.

 Sen var det dags att måla. Jag fick hjälp av killarna med denna del. Det tog kanske lite längre tid men det är så kul när de får hjälpa till och jag älskar att de vill vara med och snickra och fixa. Framförallt när det är saker till dem.

 Så efter två eller tre lager färg så såg det ut så här. Jag hade ingen grundfärg eller kvistlack hemma. Vill någon annan göra det här projektet så bör ni nog fundera på dom sakerna också. Helst kanske grundfärg med inbyggt kvistlack? Mitt projekt hade ledordet billigt och jag hade redan vit snickerifärg hemma så jag körde på det.

 Jag målade även den lilla brädan som jag satte upp ovanför MALM sängbordet för att saker inte skall trilla bakom sängen om man lägger dem där. När allt var genomtorrt så var det bara att lyfta sängen på plats och förankra den säkert på listen i bakkant. Jag valde att skruva upp skruvar i sängstommen. Det är inte den ultimata lösningen. Bättre är nog att göra någon kil-funktion i bakkant och jag hade nog också gjort det om jag hade haft bra virke kvar för det. Men det hade jag inte så skruv fick duga. Det är ju faktiskt inte superjobbigt att skruva ut två skruvar om jag behöver flytta på sängen eller göra rent eller så.

På hyllan la jag den fina boll-ljusslingan som jag hittade på Jula i höstas. Den ger ett skönt ljus på nätterna. Mina killar gillar ju inte att sova när det är helmörkt så det här är en bra lösning istället för att de har tända sänglamporna som lyser rakt ner i ansiktet på dem.

Klart att man kan använda hyllan till annat som böcker eller små leksaker men det kan J få välja själv vad han vill ha här. Än så länge verkar han rätt nöjd med bollarna.

I fotändan av sängen så står pallen som vi brukar ha i köket. J var helt för att vi skulle ha en rutschkana men jag nixade den idén. Det är helt omöjligt att ta ett foto så jag fick med tyget som jag har hängt upp bakom pallen som en litet skynke framför utrymmet under sängen. 

 Under sängen har jag inrett som en liten koja. Den har varit totalt opopulär. Jag hängt upp lampor och lagt in en liten madrass och kuddar och myst till det här under så det verkligen är en supermysigt krypin. Det har inte hjälpt killarna går inte in här. Alls. Totalt fiasko. Så kan det vara. Det kanske blir mer populärt om något år eller nåt? Annars har jag tänkt att jag kan köpa en extramadrass som vi kan ha här för övernattande kompisar. Alltså inte att de skall sova här inne utan att vi har det här som förvaring av madrass.

Så till sist bara för att det är kul, en liten före och efter bild. Ok. Första bilden är från när vi flyttade in och det har ju inte sett så ut på länge men det ger lite mer effekt på före efter bilden.

Före
Efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar