måndag 28 mars 2016

En soptunna till två gigantiska soptunnor

Det här med soptunnor. Alla hus har en eller två eller tre. Vi har en grön. Totalt jätteful. Den har stått här precis vid våran grind. Välkomnar de som kommer och hälsar på i all sin gröna, plastiga charm. 
Nu är det så att kommunen som vi bor i håller på att byta ut sopsystem. Så istället för den här gröna varianten så skall vi källsortera direkt i soptunnan, nej, soptunnorna. I två gigantiska svarta soptunnor. Och när jag säger gigantiska så är det ingen underdrift. Där är en gånger en meter och är så tunga att jag knappt orkar flytta på dem.
Här är de i all sin otroliga fulhet. Alltså jag har inget emot det här med källsortering. Missförstå mig rätt. Det är bara att de är såååååå stora! Så om man som vi har mur på framsidan av trädgården så är det ju inte helt lätt att se var man skall få plats med dessa monster. Eftersom de är tunga så har vi ingen lust att hålla på att flytta på dem heller. Där den gamla soptunnan stod är inget alternativ om vi inte vill flytta på soptunnor varje gång vi kommer hem och vid garagenedfarten finns det ingen plats längst upp mot vägen. Skulle vi ställa dem där så hade vi fått släpa upp dem till gatan varje gång det är dags för tömning. Så kvar fanns en plats.

 Det här hörnet. Tilläggas skall att det faktiskt inte riktigt är våran tomt. Delvis ja men inte hela ytan som vi behöver till de stora soptunnorna.
 Fast eftersom det är en allmänning bortanför våran tomt och det faktiskt är kommunen som valt de stora soptunnorna så känner inte jag mig helt hemsk med att ta en bit av den ytan för att kunna ha våra tunnor. Så om ni tittar på bilden ovan så tar stenmuren slut ungefär är spaden står. Därifrån och bort till lyktstolpen är den yta som vi skall jobba med. Vi skall ta ner staketet, ta ner häcken och gräva ur för att kunna lägga ner plattor som soptunnorna kan stå på.

Foto från insidan av våran trädgård avslöjar kanske ännu mer den buske/häck som tar upp den här ytan. Närmast är en stor hög med tja, vad skall man kalla det? Kompost kanske? Hög med jord och pinnar? Så det var också något att ta tag i och det var inget att be för utan bara att hugga in. Eftersom det är ett slitgöra som vi ville få färdigt på en dag. Helst innan det började regna som väderleksrapporten lovar. Vi fokuserade fullt på att göra klart och inget på att fota jobbet så från det här bedrövliga skicket så ser det nu ut så här.

 Jord och kvist högen är borta. Busken/häckplantan är borta. Staket är nedtaget fram till lyktstolpen. Faktum är att jag har spänt upp det fula staketet i lyktstolpen med ståltråd. Det är en temporär lösning. Planen är att vi skall ta ner hela staketet men det är ett större jobb som vi inte riktigt har tid med nu.

 Så här blev plattläggningen. Det är lite av de plattor som blev över när vi fixade med våran uteplats och vi hade en hög med sand kvar också så det grundade vi med. Om ni tittar noga så ser ni en kantsten som ligger på diagonalen in i plattsättningen från höger upp mot vänster. Den är original. Alltså vi hittade den på plats och den är definitivt för stor att flytta på så det vara bara att införliva den i mönstret.

Så här står de nu på sin nya plats i väntan på att börja användas. Vi har väl tänkt att fixa någon typ av staket bakom och på sidan av dem för att inte göra dem så skrikiga. För ärligt talat de är verkligen enorma.

Så en liten plattläggning och en del häckborttagning och allmän uppröjning resulterade i detta. Vi hann färdigt innan det började regna och vi hann faktiskt med lite mer än detta också. Fast det får nog bli ett annat inlägg. Så nu skall jag bara fundera ut vilken typ av staket som jag vill ha här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar