söndag 10 april 2016

Vardagsrum klart!

Nu äntligen, äntligen, äntligen så är vårat vardagsrum klart! Vi har fått våran soffa och den är på plats. En aning gråare än vi minns den från affären? Eller så har de satt på fel tyg? Det kan hända. Vi är inte säkra. Jag skall åka förbi Mio någon dag och spana in. Se om jag har rätt.
Här är den i alla fall. Våran nya hörnsoffa. På plats i sitt hörn. För dem som gillar detaljer så är det här en Eden soffa från Mio. Den har en tvåsitsdel, en 2,5 sittdel och ett 90 graders hörn del i tyg Delight Sand 4. Fast den ser grå ut. Inte det minsta sandigt alls tycker vi. Men som sagt. Det kan vara fel tyg. Återkommer i frågan.

 Tillsammans med soffan så kom även våran nya matta också den från Mio. Det är Belfort matta. Väldigt härliga färger. Är väldigt nöjd med den.
I fönstret hänger en ampel från Lagerhaus med en murgröna i ett glas. Jag gillar att få till något med höjd i det här fönstret.
I hörnet den praktiska lampan som T just läser tidningen vid och på hyllorna i hörnet finns en massa småpynt och böcker. Om ni titta noga på kuben nere till vänster i bild så står tre små ljushållare som jag gjort själv av dricksglas och garn och lite virkning.
Nedanför i soffan finns nu den härligaste kudden i världen! Noshörningar! Visst är den fin!?!?! Min rara svärmor G och jag var ute och spanade lite runt i butiker här där jag bor och så hittade jag detta kuddfodral på Myrins i Kungsbacka och blev kär. Fast jag har massor med kuddar redan och dessutom redan sytt ett gäng med kuddar så inte behövde jag ett till fodral så jag la tillbaka det. Men min goa svärmor ringde till min man och sa att han skulle åka och köpa det till mig och så fick jag det! Lagom till när våran nya soffa kom! Och den gör sig så fint i soffan, tycker jag.

 Våran fina TV möbel som jag knåpade ihop med hjälpa av stringhyllor och lite egenbyggda hyllplan. Färgerna i världskartan som jag köpte i Amsterdam tas upp av mattan på golvet. Nästan så man skulle kunna tro att det var med avsikt.

 Bild framifrån gör det lite lättare att se var jag fuskat med string. Sting har nämligen inte tillräcklig långa hyllplan för att man skall kunna "dölja" en TV i dem . Men med lite hyllplan från Beijer Bygg och möbelvinklar och teakbets så kommer man långt.

 Det blir lite tungt intryck med alla böcker så jag har placerat en del i korgar och vänt på dem så att den ljusa boksidorna kommer utåt för att få det lite lättare. Vi har väldigt många böcker så de jag tagit fram är inte alla. Jag har fortfarande ett gäng med böcker som jag behöver hitta ett hem till. Jag har en idé för det så får se när jag orkar verkställa. Det här tycker jag är i alla fall rätt lagom. Inte för mycket och inte för tungt.

 Inne i hörnet hänger den här fina spegeln från Lagerhaus på en spik/krok från Iems. Jag hade tänkt en rund spegel men den fanns inte när jag shoppade så det fick bli den här avlånga istället. Jag tyckte det blev rätt bra i alla fall fast den inte är rund.

I andra hörnet av rummet in mot köket så har vi ställt våran 50-tals fåtölj. Den har ju stått i vårat sovrum ett tag men fick flytta ner. Nu står den här med fotpallen/saccosäcken som jag fixade i vintras.
På hyllorna ovanför fåtöljen har vi våra års-album som jag gör varje år. Förutom när jag är lat. Då kan det gå ett år extra innan jag gör dem. Sen kan det ju strula också. Får nog göra ett eget inlägg om det.
Ovanför fåtöljen hänger även min trollslända som jag har gjort själv. Jag är verkligen ingen mästare på det här med korsstygn eller att brodera alls så att jag lyckades knåpa ihop det här utan mönster tycker jag förtjänar lite erkännande så jag hängde upp den. Kanske inte ett permanent inslag i vårat vardagsrum men för nu får den hänga. 
 På det lilla bordet bredvid fåtöljen så har tre små krukor ta plats. Jag gillar krukorna fast jag vet inte om det här är en permanent lösning heller. Det ser... inte helt rätt ut helt enkelt. Det är nog något som jag får klämma lite på.

 För att göra rundturen komplett runt om så är det här fotot ovan taget från soffan ut mot hallen och in mot köket.
Så nu ser det ut så här i vårat vardagsrum. Om ni undrar vad det är för lampa så är det Tage från Mio.

 Den är superläcker. Men lamporna är så starka. Jättebra när man städar men inte annars. Som tur är så skall vi snart få en dimmer till den här lampan. Skall bli så skönt. Så vi faktiskt kan använda lampan lite mer än bara för städning.

 Ett litet foto med en stilstudie på soffan. Lite böjda armstöd. Massa fina hemmagjorda kuddar. Ekben och är den inte väldigt grå? Jag måste ta reda på om det är rätt tyg.

 Från köket är vyn den här. Jag tycker att vardagsrummet blev så mysigt och hemtrevligt som vi ville ha det. Det enda som jag funderade på var om vi inte skulle ta upp ett soffbord också. Vi har ju levt rätt länge utan soffbord men det kändes lite tomt utan ett nu.

Så vi tog upp vårat gamla soffbord och satte det på plats. Ja. Sen att inget annat längre var på plats beror på de där två små godingarna som syns i bilden. De har byggt en koja. Tydligen så blev soffan godkänd som koja. Framförallt eftersom man faktiskt kunde göra två kojor. En i var ende av soffan. Mattan? Jo. Det går superbra att ta sats från köket och glida in på den nya mattan. Den glider fint! enligt killarna. Så det här hopskrynklade formatet kommer nog bli norm hemma nu. Fast det är ju ett hem och i vårat hem så finns två goa killar och de gillar att springa fort och bygga kojor. Då ser det ut så här. Välstajlat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar