tisdag 6 september 2016

Badbaljan som hamnar i tvättstuganJag antar att många blivande mammor och pappor köper Lättsam badbalja från IKEA till sina nya små liv. Dessa är bra och rymliga och perfekta för att bada den nya lilla bebisen och det är även roligt för lite större barn att plaska i om man som vi bara har dusch och inget badkar.
Fast när barnen är stora nog och hellre vill duscha så har i alla fall mina två badbaljor hamnat i tvättstugan.  För med barn så har ju tvätten ökat lavinartat och många som vi skaffar ju även hus och med det kommer möjligheten att också kunna hänga ut tvätt. Och de här baljorna är ju rätt bra för tvätt så de fylls på med blöt tvätt som hängs ut och torr tvätt som viks och läggs i garderober.

Det som jag vill komma till med detta inlägg är de där kanterna som ingår i Lättsam baljan. De är inte riktigt sköna att bära eftersom kanterna är rätt vassa. Nu kan man ju önska att IKEA med sitt miljötänk får för sig att göra kanterna till bra handtag att bära med men eftersom det inte är fallet i dagsläget så har jag ett litet förslag.
LÄTTSAM Badbalja IKEA Baljan står stadigt tack vare glidskyddet under botten. Mjukt glidskydd i botten.
Bild från IKEA

Ta en bit trädgårdsslang. Vilket slag som helst går nog bra. Klipp av 1,5-2 dm långa bitar av den och klipp upp dem längst med slangriktingen så att det blir som en skåra hela längden. Sen trär man slangbiten över kanten på badbaljan och helt plötsligt så är det så mycket bekvämare att bära tvätten.
För att det här skall fungera i det långa loppet så ta fem stycken klädnypor för varje sida. Fäst slangen mot tvättbaljan och så ta superlim och limma längst med hela kanten på slangen. Låt klädnyporna sitta kvar tills limmet ha torkat fast mellan slang och badbaljan. Klart. Nu är det bara att lassa tvätt i den och bära ut för att torka i solen!

Det här är säkert ingen unik tanke. Det finns säkert någon annan som redan för länge sen kommit på den här briljanta idén fast för er andra som kanske som jag konkar på de här baljorna dagligen (ja nästan så ofta tvättas det i det här hushållet) och inte har kommit på det så är detta något jag varmt rekommenderar.

Eller så kanske vi skall tala om för IKEA att det är dags att förbättra bärförmågan och döpa om Lättsam Badbalja till Lättsam tvätt och badbalja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar