måndag 24 oktober 2016

Sovrum - Före

 Jag tänkte att jag skulle dokumentera hur vårat sovrum har sett ut i stort sett sen vi flyttade in. Det är inte mycket som har ändrats sen dess. Lite nya lakan och kanske en och annan bibliotekslånebok som byts ut med jämna mellanrum.

 Men samma lampor. Samma sängbord. Samma uselt grundade väggar med samma beige färg som vi har i hallen och köket där nere och som jag gillar. Samma matta har legat här också och krokarna på väggarna som vi dränker med våra kläder är också samma.

 På andra väggen befinner sig min garderob. Ja, jag förvarar mina kläder i ett sideboard och den lilla byrån. Döm mig inte. Jag är usel på att köpa kläder och jag byter mellan sommar och vinterkläder. Så det behövs inte jättemycket plats. Kanske lite mer än det här men det har fungerat. Hjälpligt. Jag har gnällt i tidigare inlägg.
 Så planen är att vi skall göra om i vårat sovrum. Det skall bli varmt och mysigt och ha bra förvaring och lamporna skall fixas och sängborden och krokar bättre placerade och kanske några genomtänkta tavlor och kanske en sänggavel? T gillar inte sänggavlar och jag tycker väl de är rätt onödiga men kanske det får bli det ändå? Jag skall klämma på det.

 Gardinerna skall bytas ut mot något annat. Här har jag ingen bra plan. Jag funderar på att åka till Myrins och få lite hjälp. Ta med tapetbiten med Felix som vi skall tapetsera med.

En sista bild på dörrväggen. Ts klädhög på hans två små krokar. T förvarar sina kläder i klädkammaren i hallen. Han har massa kläder och behöver mycket plats. Fast nu när vi skall bygga takkupa behöver hans kläder också bo här i vårat sovrum. Därför är förvaring inte ett önskemål utan ett krav. Vi måste få till det!

Så planen är att:
1. Bygga garderober
2. Fixa väggarna som är helt ojämna
3. Snygga till taket där det börjat lossna
4. Tapetsera om
5. Fixa nya gardiner
6. Uppdatera sängbord. Måla och fixa handtag.
7. Bygga sänggavel?
8. Fixa något att hänga på väggarna?

Jag är väldigt exalterad över det här projektet! Har redan börjat med garderoberna! Skall göra ett eget inlägg om det eftersom det är ett stort projekt. Tapeten är beställd och jag hoppas på att jag skall få lite tid att kunna få färdigt garderoberna till helgen. Inköp får jag försöka lösa i veckan har jag tänkt.
Det skall bli så kul att få ordning här! Och helst fort eftersom våra kläder behöver flytta på sig pronto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar