måndag 2 januari 2017

Sovrum - Efter

Så nu har vi nästan gjort allt klart i vårat sovrum. Det finns en liten detalj kvar som jag håller på att bygga på min kurs i träslöjd men i övrigt känner jag mig klar! Så låt oss gå igenom alla delarna och vad som är gjort! Och för er som glömt hur vårat sovrum såg ut innan så gjorde jag ett inlägg om det innan jag började så gå HIT och titta. Jag väntar.

Så först låt oss bara beundra den här fina tapeten. Det är Felix från Sandberg tyg och tapet. Jag bara älskar att det är trollsländor på den. Det gör den mindre allvarlig och lite mindre romantisk vilket är rätt skönt eftersom tapeten är väldigt tjejig och det är T helt ok med. Han gillar den!

Fönstret. Här har jag hängt upp nya gardiner. Det är inte helt lätt att få till gardiner när man har snedtak och det går varken att hänga gardiner så högt eller så brett som jag gillar. Jag valde att hänga upp de gardinerna som vi haft i lekrummet här istället. De hängde ju där nere eftersom vi skulle ha dem i vårat sovrum men nu när sovrummet stannar kvar här uppe så fick gardinerna flytta på sig.

Det är inte helt lätt med gardinstång här så jag har en sån där klassisk gammaldags stålstångvariant som har två skenor. Den är jätteful men praktisk. Eftersom jag ogärna vill titta på stången så satte jag upp en kappa av samma tyg som jag har på sänggaveln som jag byggt. Vi kan väl säga så här att den här lösningen inte är riktigt så snygg och sexig som jag vill ha den men innan jag får en brilliant idé om hur jag vill ha det så får det duga så länge. Lampan är taket har vi haft ett tag nu. Den är från IKEA inget märkvärdigt och inget störigt. Lagom helt enkelt.

Sänggaveln ja. Visst är den fin! Jag skrev här om hur jag byggde den.  Jag tycker verkligen den gör sig fint mot väggen! Jag är så glad att jag valde ett så härligt tyg här! Det funkar så bra. Och om jag (läs T) tröttnar så är det superenkelt att byta ut eftersom jag gjort det löstagbart. Går åt lite mera tyg men det tycker jag att det är värt.

 Sängkläderna är också nya. T fick av sin mor i födelsedagspresent. Supergulligt av henne att ge oss något så fint som linnelakan! Jag har aldrig provat linnelakan förut. T gillar dem skarpt. Jag kan väl säga att de funkar nog bättre på sommaren. Jag är väldigt frusen av mig och linnelakan är svala. Jag vill ha det varmt. Gärna med en extra värmd vetedyna under täcket. Tjockt täcke. Gärna varm make också. Febrig son är heller inte fel ur värmesynpunkt.

En annan sak som jag tänkt på den senaste tiden när jag letat nya lakan (ja jag tycker det är kul!) så är det att många lakan nu för tiden har knappar i nederkant. Varför? Det går inte att mangla lakan med knappar. Och en annan sak. Det finns inga hål upptill för att kunna smidigt trä på lakanet på täcket. Varför inte? Så förr var det inga problem att bara gå på utseende på lakan. Nu kommer helt andra dimensioner in som jag inte tänkt på tidigare. För att inte tala om de där dra-på-lakanen (underlakan). Det är illa dåligt. Ja, nu låter det som jag är 80. Kanske inte så konstigt? Jag använder mangel och inte gillar nymodigheter men ärligt det går inte att mangla dra-på-lakan. Det går inte att vika in dem snyggt i garderober heller. De blir bara en skrynklig röra av dem. Blä.... F'låt. Det var ju vårat fina nya sovrum som skulle avhandlas. Inte mina lakansproblem.

Låt oss spana in sammetspläden? i sängen. Den har jag också sytt från ett tyg inköpt på Murins. Jag ville inte ha ett helt överkast i våran säng. Helt enkelt för att det kommer ändå tillbringa mest tid på golvet och vi har ingen golvyta. Så en sån här liten sak får sängen att se väldigt påklädd ut utan att ta för mycket plats på golvet. På den gröna pläden så har jag lagt en virkad pläd. Det är faktiskt ett projekt som jag gjorde om. Det var en liknande lösning som vi nu har den gröna sammetspläden innan jag virkade om det till en fyrkantig pläd istället. Anledningen? Ingen. Mer än att det är kul med förändring.

Jag valde också att sätta på lite fransar på den. Också för att det är kul. Så det var sängen. Låt oss övergå smidigt till våra nattduksbord på var sida om sängen. De är fortfarande vita och fina. Jag har faktiskt målat om toppen på båda borden för de var lite skaviga. Sen så hade jag tänkt att ha fina mässingsringar som handtag till lådan men de som jag hittade och ville ha fanns inte inne på Claes Ohlsson så när jag var inne på Beijer bygg så hittade jag de här fina läderhandtagen som fick åka med hem istället. Jag vet att "alla" har läderhandtag och att det börjar bli ute nu men jag tycker att de ger nattduksborden ett lyft. Fast det hade nog vilka handtag som helst gjort efter typ 5 år utan....

Lamporna på nattduksborden har också fått ett litet lyft och gått från silverfärgade till guldfärgat med lite sprayfärg. Sen har jag putsat upp träet och betsat det med en lite teakfärgad ton. Jag funderar på att göra om och göra dem ännu mörkare. Jag får se om det blir av. Lampskärmarna är de samma som vi hade innan. Jag valde att dekorera våra bord lite olika. T vill gärna ha väckarklockan. Hjälper inte att den är bland det fulaste jag sett men han gillar den så den får vara kvar. För att dölja den lite så ställde jag upp två ramar bakom den så att den inte skulle vara så dominerande. Jag tyckte det fungerade hyfsat bra.
På mitt nattduksbord står det nu en stor tavla. Jag är inte säker på att den kommer få bo kvar. Samt lite annat krimskrams som jag samlat ihop här. Mattorna på golvet är inköpta för en evighet sen på Lagerhaus. De är inte speciellt bra men de är vita. Kanske kan få två nya mattor hit av min kära svärmor? Något smalare och kanske med någon diskret rand i det vita. Och hårdare vävt. Såna här billighetsmattor är så dåligt och löst vävda och de skrynklar ihop sig så fort man går på dem. Ja ja.

Så har vi garderoberna vid fotändan av sängen. Nu har jag ju tjatat om de här garderoberna in i minsta detalj i förra inlägget så jag tänker inte göra det igen. Fast jag är väldigt nöjd med dem. Så det var den stora genomgången av vårat nya fina sovrum. I väntan på mitt byggprojekt från kursen i träslöjd då. Så en detalj kvar. Det kommer bli så bra men det får vänta till kursen börjar igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar