torsdag 2 mars 2017

Matta - vardagsrum

Vi gillar vårat vardagsrum även om det är litet. När vi fick den nya soffan och gjorde ordning hyllorna och fick upp TVn på väggen så var vi väldigt nöjda.
Efter att ha levt en tid med våran nya möblering så var det en sak som inte funkade alls.
Mattan som vi köpte från Mio är visserligen fin i färgerna men den är hopplöst "skrynklig". Det hjälper inte att vi har halkskydd under den. Den var ALLTID skrynklig och vi gick hela tiden och rättade till den och det är frustrerande.
Så till den milda grad att vi fullkomligt tröttnade. Vi behövde ett bättre alternativ. Vi tänkte äkta matta och när vi såg att Nessims hade halva priset på mattor så tänkte vi att vi skulle slå till på en äkta matta. Det var en stor hög att gräva sig igenom innan vi hittade vårat guldkorn.

 Den här mattan blev våran favorit i mängden som fanns hos Nessims. Det är en matta från Hosseinabad i nordvästra Persien. De är tjocka och kraftiga och ingår i gruppen Hamadanmattor.
Det är en äkta matta så det kostar lite men oj vad skön och mjuk den är. Killarna trodde att vi hade fixat den största bilmattan man kan tänka sig så de körde rally med sina bilar runt, runt, runt.

 Sen måste jag bara visa de fina prislapparna som de har på Nessims. Visst är de fina? Och med tanke på fullpriset så är vi tacksamma för att vi kunde köpa våran matta för halva priset. Om det är någon av er som tror att det här är sponsrat så kan jag bara säga att Nessims ägare inte har en aning om vem jag är eller den här bloggen och halva priset är på grund av total utförsäljning som pågår så det har alla som handlar där nu.

 Så när vi fått tillbaka våra möbler så ser det ut så här nu. Det är lite roligt med såna här mattor att de är ljusare från ena håller och mörkare från andra hållet. Det beror på hur luggen ligger. Vi vände den så att den ser mörkare ut från kök och hall men ljusare om man sitter i soffan. Tror att vi kanske byter håll när våren kommer på riktigt. Vi får se.

 Jag knäppte loss lite kort åt alla håll i hela vardagsrummet när jag ändå var i farten. Inte mycket har ändrats det senaste året.

Jag har lite funderingar på att kanske köpa en uppsättning med gardiner till. Att byta med för vintern. Jag vet inte. Får se till hösten.

Fotpuffen som står framför fåtöljen i hörnet är inte helt bra. Jag funderar på att göra om den lite och lägga in den i killarnas rum istället och fixa något mer litet och elegant här? Något mer i 50tals stil. Fotpall måste tydligen finnas enligt T så det tänker jag inte ändra på.

För den som undrar var Mio-mattan tog vägen så hamnade den inne i köket istället. Det känns bra med att ha en matta där inne fast Mio-mattan är nog inte en permanent lösning. Vi bara kände på om det var något vi ville gå vidare med och det är det nog. Men något annat och en aning större är väl våran slutsats.
Ser ni att persiska mattan är mycket ljusare när man kollar från det här hållet? Lite kul tycker jag.

Det här med soffbordet. Vi har inget på det. Jag skulle kunna ha piffat till det för fotona men det hade varit en helt falsk bild. Vi har aldrig något på soffbordet. Mer än fjärrkontroll ibland och lego eller spel eller målarböcker när vi sitter här inne. En och annan popcorn skål dyker väl också upp men bordet är litet och belamra det med fina saker skulle inte fungera i längden. De fina sakerna får vara i hyllorna och fönsterbrädorna istället.

 Som ni ser så har jag fortfarande inte bytt ut spegeln i hörnet. Jag nämnde ju att med lampa och pelarbordet så blev det väldigt avlångt i hörnet. Jag funderar på en rund spegel där istället. Och hänga upp den rektangulära i vårat sovrum istället. Skall bara hitta en rund spegel.

Så det var våran nya matta i vardagsrummet. Nu får vi ta och spara pengar till en ny matta till köket också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar